Koncert dviju ženskih klapa - Vejake i Valovi - u Frankopanskom kaštelu

Koncert Ženske klape Vejanke iz Krka i Ženske klape Valovi iz Buenos Airesa (Argentina) održat će se u Frankopanskom kaštelu, i to u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, s početkom u 21.00 sat. Ulaz je slobodan. Koncert priređuju Vejanke, uz podršku Turističke zajednice Grada Krka i Hrvatske matice iseljenika.

Jedina ženska klapa na otoku Krku, Klapa Vejanke, danas broji osam članica koje će se predstaviti tradicionalnim klapskim numerama, ali i ženskom višeglasju prilagođenim obradama popularnih pjesama različitih žanrova. Ovaj, otočanima već dobro znani, pjevački kolektiv na okupu, kako same kažu, drži ljubav prema pjesmi i neporecivi klapski duh!

Ženska klapa Valovi osnovana je 2002. godine, a danas okuplja devet članica koje uglavnom pripadaju drugoj generaciji argentinskih Hrvata. Najznačajniji dio repertoara ovog klapskog sastava odnosi se na obrade izvornih hrvatskih napjeva čime hrvatska zajednica u Argentini daje doprinos očuvanju svoje tradicijske i kulturne baštine. Rezultat takvog rada ogleda se u dva dosad objavljena nosača zvuka: Valovi uživo iz 2011., te Dobre djevojke iz 2015. godine. Klapa pjeva na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku, i jedini je takav sastav u Argentini.