Knezovi krčki Frankopani u srednjoš školi priredili izložbu i predavanje

Udruga Knezovi krčki Frankopani u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir atraktivnim polusatnim programom učenicima je demonstrirala neke od svojih aktivnosti.

Članovi ovog udruženja u posebnim su kostimima uprizorili scene mačevanja dočaravši ambijent srednjovjekovnih viteških turnira uz prigodnu riječ o frankopanskoj baštini na otoku Krku.
Uz postavljenu izložbu pod nazivom Kako je bakalar stigao na jug, svrha predstavljanja ove krčke udruge jest upoznavanje učenika s bogatom kulturno-povijesnom baštinom, oživljavanje i predočavanje važnijih povijesnih događaja s prostora otoka Krka, očuvanje i obnova naslijeđenih artefakata materijalne kulturne baštine te očuvanje hrvatskog kulturnog identiteta na ovim prostorima. Ovaj je nastup krčkih knezova početak promotivnih aktivnosti oživljavanja zanimljive gradske povijesti s ciljem doprinosa turističkoj ponudi destinacije, ali i buđenja svijesti građana o njihovom vlastitom nasljeđu. 
Prigodnim programom Knezovi krčki Frankopani otvorili su vrata novom članstvu! Želite li zasjati u elegantnim haljinama viteških dama, naučiti tradicionalne srednjovjekovne borilačke vještine - mačevanje i streličarstvo, svirati na starim instrumentima, biti kopljonoša, vitez ili trubadur, pridružite nam se, poručili su članovi udruge, a učenici su dobili jedinstvenu priliku okušati se u srednjovjekovnoj viteškoj disciplini - mačevanju i zakoračiti u povijest na zabavan, i itekako živahan način.