Kino Krk (i H15): Čuvari galaksije 3, Narodni heroj Ljiljan Vidić, Moj dida je pao s Marsa i Mafija Mama

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 04. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, akcijskom znanstveno-fantastičnom avanturom Čuvari Galaksije 3 (Guardians of the Galaxy 3), redatelja Jamesa Gunna, za kojim u petak, 05. svibnja, u 20.00 sati, slijedi hrvatska komedija Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza, uz bonus u vidu animiranog kratkometražnog filma Cockpera Kate Gugić.

U subotu, 06. travnja, u 10.00 sati, na redu je hrvatska znanstveno-fantastična avantura Moj dida je pao s Marsa Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop, uz bonus u vidu animiranog kratkometražnog filma Ježeva kućica Eve Cvijanović, s time da istog dana, u 20.00 sati, slijedi akcijska komedija Mafija Mama (Mafia Mamma) Catherine Hardwicke.

Tijekom svibnja, Kino Krk pridružuje se akciji H15, kojom se obilježava 15 godina djelovanja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a u sklopu koje će u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske biti prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina. Ova je akcija zamišljena kao program kojem je zadaća publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklom razdoblju, podsjećajući je na neke od najuspješnijih filmova, uz koje su odrastali, educirali se, rasli i mijenjali se. Pogledom unatrag tako se nastoji podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje, uopće, te ujedno publiku motivirati na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

Cijena ulaznice za projekcije u Kinu Krk iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa kinokrk.mojekarte.hr, no mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Kinom Krk upravlja Udruga Kreativni Krk uz podršku Vecle.

Spomenimo i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje biste željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.


Program Kina Krk u svibnju!

 

Čuvari galaksije 3: podatci o filmu

 

 

Narodni heroj Ljiljan Vidić: podatci o filmu

 

 

Moj dida je pao s Marsa: podatci o filmu

 

 

Mafija Mama: podatci o filmu