Kino Krk (i H15): Boogeyman, Comic Sans i Zvir

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 01. lipnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, hororom Boogeyman (The Boogeyman) redatelja Roba Savagea, za kojim u petak, 02. lipnja, u 20.00 sati, slijedi hrvatska komedija Comic Sans Nevija Marasovića, uz bonus u vidu hrvatskog kratkometražnog igranog filma Zvir Miroslava Sikavice.

Tijekom svibnja i početkom lipnja, Kino Krk pridružuje se akciji H15, kojom se obilježava 15 godina djelovanja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a u sklopu koje će u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske biti prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina. Ova je akcija zamišljena kao program kojem je zadaća publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklom razdoblju, podsjećajući je na neke od najuspješnijih filmova, uz koje su odrastali, educirali se, rasli i mijenjali se. Pogledom unatrag tako se nastoji podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje, uopće, te ujedno publiku motivirati na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

Cijena ulaznice za projekcije u Kinu Krk iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa kinokrk.mojekarte.hr, no mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Kinom Krk upravlja Udruga Kreativni Krk uz podršku Vecle.

Spomenimo i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje biste željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.


Program Kina Krk u lipnju!

 

Boogeyman: podatci o filmu

 

 

Comic Sans: podatci o filmu

 

 

Zvir: podatci o filmu