Kino Krk (i H15): Beau se boji, Život je truba, Jedna od nas, Drevna mišologija i Zla smrt: Buđenje

Program Kina Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2) nastavlja se u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, psihološkim horor-trilerom Beau se boji (Beau is Afraid) redatelja Arija Astera, za kojim u petak, 12. svibnja, u 20.00 sati, slijedi hrvatska komedija Život je truba Antonija Nuića, uz bonus u vidu dokumentarnog filma Jedna od nas Đure Gavrana.

U subotu, 13. svibnja, u 10.00 sati, na redu je sinkronizirana animirana avantura Drevna mišologija (Argonauts) Davida Alauxa, Erica Tostija i Jean-Francoisa Tostija, s time da istog dana, u 20.00 sati, slijedi horor Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise) Leeja Cronina.

Tijekom svibnja, Kino Krk pridružuje se akciji H15, kojom se obilježava 15 godina djelovanja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a u sklopu koje će u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske biti prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina. Ova je akcija zamišljena kao program kojem je zadaća publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklom razdoblju, podsjećajući je na neke od najuspješnijih filmova, uz koje su odrastali, educirali se, rasli i mijenjali se. Pogledom unatrag tako se nastoji podsjetiti na uspjehe hrvatskog filma i audiovizualne proizvodnje, uopće, te ujedno publiku motivirati na praćenje hrvatskog filma i u budućnosti.

Cijena ulaznice za projekcije u Kinu Krk iznosi 3,50 eura, a iste su dostupne putem online servisa kinokrk.mojekarte.hr, no mogu se nabaviti i na ulazu kino dvorane, neposredno pred početak projekcije, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju. Kinom Krk upravlja Udruga Kreativni Krk uz podršku Vecle.

Spomenimo i Facebook profil Kina Krk, kojem je zadaća na jednom mjestu okupiti krčke filmoljupce, s ciljem rasprave o pogledanim ili najavljenim filmovima, filmovima i autorima koje biste željeli pogledati, terminima prikazivanja, dakle o svim relevantnim temama što se tiču kinematografije na otoku Krku.


Program Kina Krk u svibnju!

 

Beau se boji: podatci o filmu

 

 

Život je truba: podatci o filmu

 

 

Jedna od nas: podatci o filmu

 

 

Drevna mišologija: podatci o filmu

 

 

Zla smrt: Buđenje: podatci o filmu