Kadeti i veterani Šahovskog kluba Krk nastupili na šahovskom prvenstvu Hrvatske

I ove je godine, između 20. i 26. lipnja, pojedinačno kadetsko i veteransko prvenstvo Hrvatske u šahu odigrano u Trogiru, u tamošnjem Hotelu Medena. Natjecanje je okupilo 400-tinjak šahistica i šahista u kadetskim kategorijama do sedam, devet, 11, 13 i 15 godina, kao i u onoj veteranskoj, među kojima je svoje mjesto pronašlo i četvero igrača Šahovskog kluba Krk.

Od članova krčkog kluba, troje ih je nastupilo u kategoriji kadeta do 13 godina, među kojima je najuspješniji bio Andrija Jurić, a koji se pored 75 natjecatelja vinuo na izvrsno 21. mjesto. U devet odigranih kola on je osvojio 5,5 bodova uz učinak od pet dobivenih partija, dok je jednu remizirao, a tri izgubio. Matija Žanić zaslužio je 31. mjesto, i to s 5 osvojenih bodova uz učinak od četiri pobjede, dva remija i tri poraza, dok je Ivanu Žužiću, sa 4,5 osvojenih bodova uz učinak od četiri pobjede, jednog remija i četiri poraza, pripalo 38. mjesto.

Prema riječima predsjednika Šahovskog kluba Krk Vladimira Panića i trenera Silvana Samblića, dobri rezultati mladih krčkih šahista ne iznenađuju s obzirom na to da su ove godine započeli s ozbiljnijim treninzima.

U veteranskoj konkurenciji, Silvano Samblić, pored 21 najboljeg hrvatskog šahista, osvojio je, također, zavidno 12. mjesto. U sedam kola on je prikupio 3,5 boda uz učinak od tri pobijede, jednog remija i tri poraza.

Prema rezultatima s državnog prvenstva i očitom entuzijazmu mlađih članova Šahovskog kluba Krk, u dogledno se vrijeme s crno-bijelog polja mogu očekivati sve bolje vijesti!

Rezultate možete pregledati ovdje: 1 (kadeti do 13 godina), 2 (veterani).