Jump2Krk - drugo izdanje atletskog spektakla na Krčkoj rivi

Atletski klub Krk uz podršku Turističke zajednice Grada Krka, u četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine, priređuje Jump2Krk ili (u prijevodu) Skoči na Krk, cjelodnevnu sportsko-turističku manifestaciju. Njezin se vrhunac ogleda u međunarodnom mitingu skakača s motkom koji će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

U samome gradskom središtu, dvije skupine atletičara i jedna grupa atletičarki, njih više od 30, demonstrirat će kako uživo izgledaju skokovi preko pet metara, koliko skaču najbolji od prijavljenih natjecatelja, s time da će atraktivnosti ovog sportskog programa sigurno doprinijeti i sama lokacija, sa zaletištem na Ribarskom molu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru pred Sunčanim satom.

Jump2Krk službeno je atletsko natjecanje koje su Hrvatski atletski savez, ali i Svjetska atletska federacija - IAAF uvrstili u svoj kalendar, što znači da se u Krku ostvareni rezultati evidentiraju u službenoj statistici atletičara. 

Program započinje u 09.00 sati, i to demonstracijama i vježbanjem koji su namijenjeni djeci. S početkom u 10.30 sati nastupit će slabija (B) grupa muškaraca, a nakon višesatne pauze natjecanje se pred publiku vraća u poslijepodnevnom terminu. Od 16.00 sati svoje skakačke vještine demonstrirat će djevojke, dok vrhunac dana predstavlja nastup najjače (A) skupine muškaraca, koji je na rasporedu od 19.00 sati.

Organizator ovog sportskog spektakla očekuje dobre rezultate i rušenje prošlogodišnjeg rekorda od 5,32 metra te, naravno, dobar odaziv domaćih i stranih poklonika atletike - kraljice svih sportova.