Jump2Krk - atletski spektakl na Krčkoj rivi

Na inicijativu krčkog atletičara i mlađeseniorskog državnog rekordera u desetoboju Frana Bonifačića, Atletski klub Krk u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka, u srijedu, 31. kolovoza 2022. godine, s početkom 17.00 sati, na Krčkoj rivi priređuje Jump2Krk ili (u prijevodu) Skoči na Krk - međunarodni miting skakača s motkom koji će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

U samome gradskom središtu, dvadesetak atletičara demonstrirat će kako uživo izgledaju visine, i to do 5,75 metara koliko skaču najbolji od prijavljenih natjecatelja, s time da će atraktivnosti ovog sportskog programa sigurno doprinijeti i sama lokacija, sa zaletištem na Ribarskom molu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru pred Sunčanim satom.

– Interakcija koja se na događanjima izvan stadiona stvori između publike i natjecatelja nešto je posebno i drugačije u odnosu na klasična natjecanja, ustvrdio je Fran Bonifačić nedavno predstavljajući ovaj miting, napomenuvši kako mu je dodatan motiv u ideji za natjecanje bila i spoznaja o malobrojnosti otočana koji su ga imali prilike vidjeti kako se natječe.

– Jump2Krk neće biti revijalno, već pravo natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar, istakao je Marko Srdoč, tajnik Atletskog kluba Krk, dodavši kako će natjecanje okupiti skakače iz nekoliko zemalja, među kojima će biti hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, mlađeseniorski europski prvak Robert Renner te austrijski i balkanski prvak Riccardo Klotz.


Promotivni letak [.pdf]