Jump2Krk: Amerikanac Olen Tray Oates i Mađarica Hange Klekner osvojili drugo izdanje skakačkog atletskog mitinga

Posljednjeg dana kolovoza, zahvaljujući suradnji i zalaganju Atletskog kluba Krk i Turističke zajednice Grada Krka, na Krčkoj rivi priređeno je drugo izdanje atletskog spektakla pod motom Jump2Krk iliti Skoči na Krk. Ovaj skakački miting na jednom je mjestu okupio brojne znatiželjnike, ljubitelje atletike i skoka u vis, ali i neke od ponajboljih svjetskih atletičara koji su u samoj završnici gledateljima ponudili pravu sportsku poslasticu, prepunu uzbuđenja.

U cjelodnevnom programu snage je odmjerilo devet atletičarki i 20 atletičara iz Italije, Slovenije, Velike Britanije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Ovu jedinstvenu sportsko-turističku manifestaciju otvorili su najmlađi članovi Atletskog kluba Krk koji su zajedno s posjetiteljima sudjelovali u atletskoj igraonici čije je vođenje bilo povjereno krčkom atletskom asu Franu Bonifačiću, ali i ostalim sudionicima natjecanja.

U jutarnjem dijelu natjecateljskog programa sudjelovalo je 10 seniora, s time da su pritom postignuta dva osobna rekorda, a izjednačen je i rekord Bosne i Hercegovine; član Atletskog kluba Sarajevo Arian Milicija preskočio je 4,81 m. U jutarnjem dijelu pobjedu je odnio Slovenac Luka Zupanc s preskočenih 4,90 m što mu je na kraju dana donijelo plasman na ukupno sedmo mjesto.

Poslijepodnevni program započele su seniorke. Borba za prvo mjesto vodila se između Mađarice Hange Klekner i Talijanke Virginie Scardanzan. Pobjedu je naposljetku odnijela Hange Klekner s rekordom mitinga od 4,47 m. Drugo mjesto zauzela je Virginie Scardanzan s preskočenih 4,27 m, dok je treće mjesto pripalo Britanki Feliciji Miloro koja preskočila 4,02 m. Valja istaknuti kako su svi rezultati bili blizu osobnih rekorda navedenih natjecateljica, a izvrsna Hanga Klekner, inače 18. na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti, napala je na Krčkoj rivi i mađarski rekord.

Vrhunac natjecanja, po zaista predivnim vremenskim uvjetima, bio je nastup najjače skupine seniora. U prisustvu brojne publike pobjedu je s rekordom mitinga odnio Amerikanac Olen Tray Oates, s preskočenih 5,50 m. Drugo je mjesto zaslužio Ivan Geronimo Šerić s ostvarenih 5,18 m, koliko je preskočio i trećeplasirani Talijan Federico Biancoli. Potrebno je istaknuti i osobni rekord Frana Bonifačića koji je zauzeo ukupno šesto mjesto s preskočenih 5,03 m. Nošen navijanjem, Fran je preskočio više od 5,0 m te tako, na najljepši mogući način, završio uspješnu sezonu u kojoj je, podsjećamo, postao i prvak Balkana u desetoboju.

Fotografije: Facebook profil Atletskog kluba Krk.