Izložba i promocija knjige povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta te 70. godišnjica oslobođenja Auschwitza i završetka Drugog svjetskog rata obilježiti će se 27. siječnja 2015. godine otvorenjem izložbe U paklu su zvijezde ravnodušno sjale i promocijom reprinta istoimene knjige Svetlane Volarić.

Program će se održati u auli krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir s početkom u 13.00 sati. Inače, Međunarodni se dan sjećanja na žrtve Holokausta počevši od 2005. godine, sukldno odluci Ujedinjenih naroda, svake godine obilježava 27. siječnja, i to sa zadaćom očuvanja sjećanja na žrtve Holokausta, kao i poticanja razvoja obrazovnih programa o genezi i povijesti Holokausta, čime se želi pokazati odlučnost u pomaganju sprečavanja čina genocida u budućnosti. 
 
Objavu reprinta knjige U paklu su zvijezde ravnodušno sjale (Beograd, 1966.) Svetlane Volarić koja otvoreno progovara o životu i borbi za preživljavanje logoraša u njemačkom Auschwitzu, a čiju promociju prate i autoričine potresne slikarije inspirarane njezinim logoraškim danima, inicirala je Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka kako bi se prigodno obilježila devedeseta godišnjica rođenja ove književnice i slikarice, zatim odala počast svim otočankama i otočanima (ali i ostalim žrtavama) koji su svoje živote izgubili u talijanskim i njemačkim konclogorima te naposlijetku educiralo mlade o opasnosti pojedinih ideologija koje su u jednom povijesnom trenutku, i ne toliko davnom, rezultirale Holokaustom.