Izložba fotografija Gradskog pjevačkog zbora Krk

U Galeriji Decumanus otvorena je izložba fotografija Gradskog pjevačkog zbora Krk koje dokumentiraju njegove aktivnosti počevši od samog osnutka 1997. pa sve do danas. 

Izložbu su pred nizom okupljenih članova, ali i ostalih znatiželjnika, otvorili Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu Grada Krka, Josip Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, te dvije članice zbora Barbara Matanić i Tanja Pavlešić. 
Prema riječima Barbare Matanić ovaj je postav od velike važnosti za sve članove zbora budući da bilježi godine zajedničkog rada što podrazumijeva suradnje s vrsnim glazbenicima te mnoga putovanja i nastupe, materijalizirajući priču koja u njezinim akterima budi samo najljepše uspomene. Međutim, sjaj gradskih pjevača posljednjih je godina počeo bljedjeti, a broj članova toliko se smanjio da je onemogućio samostalno nastupanje. Ova izložba stoga predstavlja poziv novim potencijalnim članovima kako bi zbor mogao nastviti dosadašnje uspjehe. U nastavku otvaranja Tanja Pavlešić dotakla se povijesti zbora koji trenutno broji svega dvadesetak članova. Pored brojnih nastupa izdvojeni su susret zborova u Ronjgima, festival Naš kanat je lip u Poreču, brojni nastupi u Rimu, ali i natjecanje u Pragu na kojem su Krčani osvojili treće mjesto u kategoriji amaterskih zborova. U svom repertoaru zbor je dosad koristio različite glazbene izvore s naglaskom na skladbe domaćih autora i tradicionalne napjeve ovog kraja. Osim toga, spomenuta je i česta suradnja s drugim zborovima, ponajviše Zvonom iz Dobrinja i Zvjezdom Danicom iz Kraljevice, ali i mnogim poznatim solistima. 
Na samome kraju okupljeni su se prisjetili maestra Ivice Frlete, ali i Mladena Milovčića, koji su znatno doprinijeli profiliranju Gradskog pjevačkog zbora Krk. Otvaranje izložbe svojom je pjesmom popratila Klapa Kaštadi.