i-KRK: Objavljene najave za mjesec svibanj 2019.

i-KRK, Info program grada Krka osim na lokalnoj kabelskoj televiziji (digitalni kanal K-6; analogni S-19) pratite i na Internetu, točnije na YouTube kanalu.

Ovim kanalom mjesečni nizovi najava i obavijesti, ali i ostali materijali, postaju dostupni još većem broju korisnika, no ono što u odnosu na sam program kabelske televizije predstavlja njegovu najveću prednost jest mogućnost rukovanja objavljenim sadržajima. Naime, isti se mogu dijeliti korištenjem za to predviđenog osnovnog koda što je osobito praktično u njihovoj distribuciji društvenim mrežama ili čak objavljivati na Internet portalima, i to korištenjem opcije - ugradi, koja otkriva modularan HTML-kod.

Podsjetimo, zadaća Info programa grada Krka je prenošenje dvojezičnih informacija o događanjima, ali i ostalih važnih obavijesti, kojima raspolažu gradske ustanove i poduzeća, udruge, klubovi, mjesni odbori, gospodarski subjekti i svi ostali koji brinu o što sadržajnijem boravku krčkih gostiju. Sam program riješen je u formi video-stranica, a planirano je da u njegovo uređivanje neposredno budu uključeni svi subjekti koji raspolažu informacijama od javnog interesa. Iste se s ciljem objave mogu proslijediti e-mailom na: citezrg@outlook.com.

 

 

Pored niza sadržaja što će Krčanima na raspolaganju biti tijekom svibnja izdvajaju se: Prvomajski inkubator (26. travnja - 15. svibnja) koji, u režiji Kreativnog Krka, donosi zanimljiv spoj koncertnih i izložbenih sadržaja te Krk Bike Story (17. - 19. svibnja), trodnevna biciklistička smotra namijenjena rekreativcima, sportašima i avanturistima, a koja u svom svibanjskom izdanju, s tri organizirane ture, donosi bicikliranje južnom stranom otoka (okolicom Baške, Punta i Krka).