i-KRK: Objavljene najave za mjesec studeni 2019.

i-KRK, Info program grada Krka (odsad u HD rezoluciji) osim na lokalnoj kabelskoj televiziji (na digitalnim kanalima K-7 i S-22) pratite i na Internetu, točnije na pripadajućem YouTube kanalu.

Ovim kanalom mjesečni nizovi najava i obavijesti, ali i ostali materijali, postaju dostupni još većem broju korisnika, no ono što u odnosu na sam program kabelske televizije predstavlja njegovu najveću prednost jest mogućnost rukovanja objavljenim sadržajima. Naime, isti se mogu dijeliti korištenjem za to predviđenog osnovnog koda što je osobito praktično u njihovoj distribuciji društvenim mrežama ili čak objavljivati na Internet portalima, i to korištenjem opcije - ugradi, koja otkriva modularan HTML-kod.

Podsjetimo, zadaća Info programa grada Krka je prenošenje dvojezičnih informacija o događanjima, ali i ostalih važnih obavijesti, kojima raspolažu gradske ustanove i poduzeća, udruge, klubovi, mjesni odbori, gospodarski subjekti i svi ostali koji brinu o što sadržajnijem boravku krčkih gostiju. Sam program riješen je u formi video-stranica, a planirano je da u njegovo uređivanje neposredno budu uključeni svi subjekti koji raspolažu informacijama od javnog interesa. Iste se s ciljem objave mogu proslijediti e-mailom na: citezrg@outlook.com.

 

 

Uz ostale sadržaje koji će Krčanima na raspolaganju biti tijekom studenog valja izdvojiti dokumentarno-izložbeni projekt MI.19 iza čijeg se naziva krije inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentiranju najznačajnijih gradskih manifestacija, osvojenih nagrada i novoizabrane serije suvenira. Ova će se izložba, između 15. i 29. studenog, odvijati u prostoru krčke Galerije Decumanus.