Humanitarna izložba kolača Slatki otok

I ove godine uoči Božića Humanitarna udruga Andrijana Gržetić organizira tradicionalnu, sada već sedmu po redu humanitarnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, 23. prosinca od 08.30 sati, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.

Podsjećamo, riječ je o akciji koja se realizira pod motom: Odaberi što želiš, plati koliko možeš, pomogni ako hoćeš! To znači da izložene slastice nemaju cijenu već posjetitelji izložbe za odabrano u kutiju postavljenu na štandu ubace onoliko novca koliko žele ili mogu darovati. 
Bit će tu kao i dosad autohtonih slastica: presnaca, kroštula, imbriagona, orehnjača, pogača, fritula i takozvani starinski kolač koji se tradicionalno peče na području Dobrinjštine, a za čiju je izradu i ukrašavanje potrebno nekoliko sati neprekidnog rada. Također, bitno je spomenuti da će svi izloženi kolači biti svježi, ispečeni dan, čak i noć uoči izložbe.
Sav prihod namijenjen je jedinom projektu udruge, odnosno školovanju osnovnoškolaca bez očeva, tj. za školarine u školskoj godini 2015/16. Informacije radi, za tekuću školsku godinu dodijeljene su četiri školarine otočnim osnovcima koji su ostali bez očeva, svaka u iznosu od 4.000,00 kuna.
Kolače će iznova donirati brojne otočanke i otočani, ali i udruge, društva i organizacije. Ako je još netko zainteresiran za doniranje kolača organizatori mole da se zbog organizacije akcije javi najkasnije do 20. prosinca mailom na agudrugainfo@gmail.com ili telefonom na 091 48 49 240.