Gradsko društvo Crvenog križa Krk: Kreće besplatna obuka za neplivače predškolskog uzrasta

Gradsko društvo Crvenog križa Krk i ove godine organizira besplatnu obuku za neplivače ili plivače početnike namijenjenu mališanima predškolskog uzrasta, od pete do osme godine starosti.

Djeca se tijekom spomenutog programa u trajanju od deset sati, pored ostalog, oslobađaju straha od vode, uče osnovnim tehnikama plivanja i pravilnom disanju, a sve kroz igru. S mališanima će tijekom edukacije, u savladavanju navedenih zadataka, raditi za to školovani treneri, profesori kineziologije.

Sama obuka na plaži Portapisana u gradu Krku kreće 17. srpnja 2023. godine (umjesto 03. srpnja kao što je prethodno planirano), i to u dvije grupe, s time da svaka grupa može primiti najviše osmero polaznika. Obuka traje do 21. srpnja (umjesto do 07. srpnja), a odvijat će se u vremenu od 08.30 - 10.00 sati za prvu te od 10.00 - 11.30 sati za drugu grupu.

Roditelje djece upisane u školu plivanja moli se da dijete dovedu na istaknutu lokaciju u zakazano vrijeme, s time da dijete sa sobom mora ponijeti: ručnik, zaštitu od sunca, kapicu ili šeširić te vodu.

Sve dodatne informacije o ovim plivačkim radionicama mogu se dobiti u Gradskom društvu Crvenog križa Krk, telefonom na: 051 221 094. Prijave za sudjelovanje mališana u ovom programu zaprimaju se najkasnije do 01. srpnja putem aplikacije dostupne: OVDJE. U slučaju loših vremenskih prilika, program se odgađa!