Gradsko društvo Crvenog križa Krk Domu zdravlja donirao klimatizacijski uređaj

U sklopu posljednje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, 08. travnja 2019. godine održane u krčkoj ispostavi Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Krk vođeni ravnateljicom Marijom Jakominić uručili su donaciju predstavnicima tog otočnog zdravstvenog centra.

Organizatori akcije tako su se pobrinuli da brojnim krčkim darivateljima krvi bude što ugodnije tijekom njihova boravka u prostorijama Doma zdravlja, i to zahvaljujući doniranom klimatizacijskom uređaju.

Iako je ovo tek simbolična gesta, rekla bih da će donirani uređaj boravak naših darivatelja u prostorijama Doma zdravlja učiniti ugodnijim, istakla je dr. Alemka Žic, koordinatorica krčke ispostave Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, primajući donaciju. Ocijenila je i da će uređaj dobro doći tijekom ljetnih mjeseci kada je ondje svima znalo biti pretoplo, posebice u nazočnosti velikog broja ljudi. Izražavajući zahvalnost za sve ono što predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Krk čine u nastojanjima unapređenja razine zdravstvene zaštite svih žitelja otoka Krka, dr. Žic podsjetila je da donirani klimatizacijski uređaj nije prvi dar tog društva uručen krčkom Domu zdravlja. Ne tako davno, vodstvo iste asocijacije razveselilo nas je i doniranjem posebnog cough-assist uređaja namijenjenog olakšavanju iskašljavanja kod bolesnika koji pate od mišićne distrofije, zaključila je dr. Žic.

Ponosni smo što smo danas mogli donirati ovaj uređaj našem Domu zdravlja i time omogućiti da sudionicima svih budućih akcija darivanja krvi vrijeme provedeno u prostorijama ove ustanove prođe lakše i ugodnije. Ovo je ujedno i način da dobrovoljnim darivateljima na simboličan način zahvalimo na njihovoj humanosti, plemenitosti i iskrenoj solidarnosti koju iskazuju svakim pristupanjem ovakvim akcijama, kazala je naposljetku Jakominić.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi, uveličana primopredajom doniranog klimatizacijskog uređaja, priređena je u proširenim prostorijama dvorane namijenjene darivateljima, a kojoj je tako pridodan prostor u kojem se svakodnevno provode programi fizikalne terapije. Taj će prostor odsad biti stavljen na raspolaganje organizatorima takvih hvalevrijednih akcija, a sve kako bi se darivatelji što ugodnije osjećali tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi, odnosno kako bi se vrijeme njihova čekanja na red za darivanje krvi svelo na najmanju moguću mjeru.