Grad Krk ušao u sufinanciranje kampanje oglašavanja s avio-prijevoznicima

U Maloj gradskoj vijećnici, 22. siječnja 2014. godine, održana je svečanost potpisivanja Ugovora o udruživanju novčanih sredstava radi sufinanciranja kampanje oglašavanja s avio-prijevoznicima u 2015. godini.

Ugovor je u ime Grada Krka potpisao gradonačelnik Darijo Vasilić, u ime Primorsko-goranske županije županov zamjenik Marko Boras Mandić, a u ime Turističke zajednice Kvarnera savjetnica Vlasta Mastrović, dok su svečanosti također prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Gerhard Lempl, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promete i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka Marinko Bajčić i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina.
Predmet ovog Ugovora, kojeg je početkom tjedna podržao i gradonačelnikov Kolegij, očituje se u suradnji Grada Krka, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera, s ciljem udruživanja novčanih sredstava radi financiranja marketinških usluga, točnije promoviranja Kvarnera kao avio-destinacije putem promotivnih kampanja koje podrazumijevaju oglašavanje u tiskanim medijima, na televiziji, radiju i Internet portalima, kao i oglašavanje putem plakatiranja te objava u tiskanim i/ili Internet brošurama, katalozima, programima, magazinima i na Internet stranicama avio-prijevoznika.
Svi, ovom prigodom, okupljeni subjekti pronašli su zajednički interes, i to u pozicioniranju naše županije u privlačnu avio-destinaciju, čime se ujedno stječu preduvijeti za bolju i dužu turističku sezonu.
Za cjelokupnu realizaciju promotivne kampanje oglašavanja sa šest zračnih prijevoznika planirano je da se ukupno udruže sredstva u iznosu od 5.632.367,22 kn, od čega će Hrvatska turistička zajednica osigurati 2.459.718,30 kn, Primorsko-goranska županija 612.500,00 kn, Grad Rijeka 570.000,00 kn, ostali gradovi i općine na području županije 707.500,00 kn, Turistička zajednica Kvarnera 300.000,00 kn, Turistička zajednica Grada Rijeke 145.000,00 kn, ostale turističke zajednice u suradnji sa subjektima turističkog gospodarstva na području županije 600.000,00 kn, Zračna luka Rijeka 187.648,92 kn te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Rijeka 50.000,00 kn. Grad Krk će udruženo oglašavanje, sukladno utvrđenom media planu, sufinancirati iznosom od 56.416,52 kn.
Gradonačelnik Vasilić ovom je prilikom istakao, kako se ovdje radi o hvalevrijednom poslu u smislu privlačenja prometa i ljudi te pokretanja Zračne luke Rijeka, kao i avio-turizma uopće. Nedvojbeno da, uz dobro pozicioniran Kvarner i otok Krk za one goste koji nam dolaze automobilima, zračna luka donosi nove potencijale i novu prednost, a recentne ankete i istraživanja govore kako za sve veći broj turista koji za svoje odredište biraju upravo jednu od sedam lokalnih samouprava otoka Krka možemo zahvaliti i udruženom oglašavanju. Drago mi je, zaključuje Vasilić, da se nakon dvije godine Grad Krk iznova priključio zajedničkom projektu Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice Kvarnera, uz čestitke Županiji što je ustrajala na realizaciji ove inicijative postigavši na poslijetku nešto zaista veliko - udruživanje svih 36 lokalnih samouprava.