Grad Krk petrinjskim vatrogascima donirao vrijednu pumpu

Grad Krk je Petrinji, točnije petrinjskim vatrogascima, donirao traktorsku pumpu kapaciteta od 400 litara u sekundi, vrijednu nemalih 40.000,00 kn, kao učinkovitu (is)pomoć u obrani od čestih poplava.

Aktivna suradnja između dvaju gradova započela je u vrijeme velikih poplava koje su zadesile petrinjsko područje kada je 12 krčkih vatrogasaca priteklo u pomoć petrinjskim kolegama, što je rezultiralo prijateljstvom, a naposlijetku i donacijom.
U sastavu delegacije Grada Krka koja je u petrinjskoj gradskoj upravi predala vrijedan i koristan poklon bili su gradonačelnik Darijo Vasilić, njegov zamjenik Čedomir Miler te predstavnici Područne vatrogasne zajednice otoka Krka - predsjednik Josip Crnčić, tajnik Nenad Brusić i zapovjednik Dinko Petrov, ujedno i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka. U Gradu Petrinji domaćinstvo su im pružili tamošnji gradonačelnik Darinko Dumbović, njegova zamjenica Svjetlana Lazić te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje Zvonimir Ljubičić.
Hvala vam za dolazak u onim najtežim trenucima, istakao je ovom prigodom Darinko Dumbović, koje smo kao grad proživljavali u zadnjih godinu dana, imajući šest elementarnih nepogoda, od kojih smo tri prijavili i kod kojih je šteta utvrđena na više od 25.000.000,00 kn. U takvoj nimalo lakoj situaciji tražili smo i molili da nam netko pomogne, a osim dobivene pomoći stekli smo i prijatelje, što predstavlja dokaz kako je vatrogastvo jedan od najhumanijih poslova. Ta sinergija, zajedništvo i realizirana pomoć, zaključuje Dumbović, predstavljaju dobar primjer s vaše strane iskazanog senzibiliteta koji može biti dobar temelj za izgradnju odnosa na nekim drugim područjima poput kulture, tradicije, sporta i svega ostalog što može pridonijeti međusobnom zbližavanju.
Drago nam je, nastavlja Darijo Vasilić, da smo već prilikom vašeg prvog posjeta Gradu Krku uspostavili jednu lijepu suradnju. Međutim, prijateljstvo koje su u teškim prilikama izgradili naši i vaši vatrogasci, puno je više od toga. Naime, Krčani su se na otok vratili prepuni pozitivnih utisaka, upoznavši nove ljude, kolege i prijatelje s kojima su i danas u kontaktu. Tako nisu previše čekali, zaključuje Vasilić, da predlože kupnju pumpe, inače puno učinkovitije od onih koje su im tijekom petrinjskih akcija bile na raspolaganju.