Grad Krk informatičku učionicu u Područnoj školi Vrh opremio novim računalima

Ako pitate učitelje Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk i Područne škole Vrh u koga se uistinu mogu pouzdati kad je riječ o potrebama za svoje učionice, sigurni smo da će jedan od najčešćih odgovora biti Grad Krk. A da je tome doista tako, pokazuje i sljedeći primjer.

Na radost gotovo 130 učenika, koji pohađaju obaveznu i izbornu nastavu informatike, pripadajuća učionica u Područnoj školi Vrh dobila je, zahvaljujući upravo Gradu Krku, ravnatelju i upornosti učiteljskog kolektiva, pet novih računala.

Područna škola Vrh jedna je od škola koja se ponosi činjenicom da čak 98 posto učenika pohađa izbornu nastavu informatike. Učenici, dakle, pokazuju veliki interes za usvajanje raznih digitalnih i računalnih vještina poput programiranja, dizajna, kritičkog vrednovanja informacija i stvaranja sadržaja, a ova će im hvalevrijedna donacija omogućiti kvalitetnije usvajanje osnovnoškolskih informatičkih programskih sadržaja.

Naposljetku možemo zaključiti kako sada svaki učenik u informatičkoj učionici ima svoje sigurno, opremljeno i funkcionalno radno mjesto.