Grad Krk i GP Krk donirali 200.000 kuna za ugradnju liftova u Dom zdravlja Krk

Župan Zlatko Komadina nedavno je posjetio krčku ispostavu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije najavivši kako će tijekom ove godine u objektu, koji je ujedno i najveća zdravstvena ustanova na otoku Krku, biti ugrađeni liftovi za lakšu dostupnost invalidima i osobama teže pokretljivosti.

Inicijalna sredstva za ovu 1,2 milijuna kn vrijednu investiciju pritom su osigurali Grad Krk i GP Krk. Gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik uprave GP-a Krk Josip Purić potvrdili su to uručivanjem čekova pojedinačno vrijednih 100.000,00 kn, ravnatelju Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimiru Mozetiču i koordinatorici Ispostave Krk Alemki Žic.

Zahvaljujući na donaciji župan Komadina kazao je kako županijska ustanova Dom zdravlja brine o ukupno 70 zgrada u koje se godinama sustavno ulaže.

– Samo u ovaj objekt tijekom posljednje četiri godine uloženo je više od 4 milijuna kuna, najvećim dijelom u opremu ordinacija, s time da se još 2019. godine planirala i ugradnja dizala. No, onda se dogodila pandemija, što znači da su značajna sredstva morala biti usmjerena u redovno poslovanje ne samo Doma zdravlja, već i drugih županijskih zdravstvenih ustanova. Stoga, zahvaljujući Gradu Krku i GP-u Krk možemo krenuti u ovu značajnu investiciju. Ovdje sam došao kao jamac da će liftovi tijekom ove godine biti ugrađeni, jer sve što smo dosad obećali to smo i ispunili, pa će tako biti i s ovim projektom, istakao je župan Komadina, dodavši kako je Primorsko-goranska županija oduvijek bila senzibilizirana za probleme osoba s invaliditetom.

Gradonačelnik Vasilić rekao je kako Grad Krk kojem je ovo centralni objekt zdravstvene skrbi uvijek participira u kapitalnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu.

– Pristupačnost ove ustanove osobama s invaliditetom jedan je od najvećih prioriteta stoga smo zajedno s GP-om Krk odlučili dati financijski impuls s ciljem da ova investicija krene što prije. Primorsko-goranska županija i Dom zdravlja uložili su značajna sredstva u uređenje i opremu ordinacija te širenje opsega specijalističkih zdravstvenih usluga, kojih je danas puno više nego li prije nekoliko godina, zaključio je Vasilić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mozetič osim ugradnje dvaju liftova i podizne rampe što će omogućiti dostupnost svih ordinacija u objektu Ispostave Krk, izgrađenom još 1981. godine, najavio je i energetsku obnovu zgrade, za što je uz pomoć Regionalne energetske agencije Kvarner već izrađena i projektna dokumentacija.

Za vrijeme boravka na Krku, župan Zlatko Komadina u pratnji gradonačelnika Darija Vasilića i resorne pročelnice Dragice Marač, susreo se i s ravnateljicom Doma za starije osobe Mali Kartec Gordanom Stolfom.