Grad Krk donirao osobno vozilo Gradskom društvu Crvenog križa Krk

Grad Krk je pred svojim sjedištem, 26. siječnja 2021. godine, upriličio primopredaju osobnog vozila Gradskom društvu Crvenog križa Krk koje će, odsad, biti na raspolaganju gerontodomaćici pri obavljanju socijalnih usluga na području Grada Krka. Riječ je aktivnostima vezanim uz program Pomoć u kući čija je primarna zadaća poboljšati kvalitetu života starijih osoba, kao i osoba kojima je prijeko potrebna pomoć drugih. Taj sustav trenutno opslužuje osam djelatnika krčkog Crvenog križa koji, na otočnoj razini, skrbe o čak 130 korisnika.

Primopredaji su, uz ostale, nazočili gradonačelnikov zamjenik Čedomir Miler, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Krka Andreana Gluvaković te predsjednik i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Krk Antun Lončar i Marija Jakominić.

Danas smo se okupili, kazao je Miler, kako bih u ime Grada Krka Gradskom društvu Crvenog križa Krk predao vozilo - Škodu Octaviju - dobiveno u nedavno okončanom ostavinskom postupku. Budući da Gradu još jedno vozilo nije potrebno, smatrali smo da će biti puno korisnije gerontodomaćici koja obilazi i vodi brigu o korisnicima programa Pomoć u kući - našim starijim, bolesnim i nemoćnim sugrađanima.

Ovom se prigodom na uručenoj donaciji zahvaljujem Gradu Krku, istakla je Jakominić, s obzirom na to da će ona značajno poboljšati kvalitetu funkcioniranja našeg programa Pomoć u kući, koji, uz uobičajene korisnike, sada, uključuje i osobe koje su, uslijed posljedica izazvanih potresom, na otok pristigle s područja Banovine, a pritom imaju potrebu za uslugama što ih pružaju upravo gerontodomaćice. Moram, također, kazati kako nas Grad Krk oduvijek prati u svim aktivnostima i projektima, dokazujući tako da prepoznaje važnost i vrijednost Crvenog križa, posebice u ovako nezavidna vremena obilježena pandemijom i prirodnim katastrofama.