Foto klub Krk proslavu svog jubileja nastavio međunarodnom kulturnom suradnjom - izložbom priređenom u Gradu Prijedoru

Nakon revijalno-retrospektivne izložbe proljetos priređene u krčkoj Galeriji Decumanus, Foto klub Krk je i tijekom ljetnih mjeseci nastavio s obilježavanjem svog jubileja, desete obljetnice djelovanja. Tim je povodom, u sklopu programa međunarodne kulturne suradnje, proteklog vikenda, bio gost bosanskohercegovačkog Grada Prijedora.

Ondje je, na otvorenom, u središtu Malenog gradskog trga, priređena izložba fotografija članova ovog aktivnog udruženja, mahom entuzijasta i zaljubljenika u fotografiju i fotografiranje, na kojoj su uglavnom predstavljene prirodne ljepote grada i otoka Krka, ali i pokoji atraktivan kadar zabilježen na prepoznatljivim otočnim manifestacijama. Izložbu je posjetio i zamjenik gradonačelnika Grada Prijedora Žarko Kovačević, izrazivši, pritom, nadu da upravo ova izložba i gostovanje krčkih fotografa budu inspiracija tamošnjim kreativcima da se ozbiljnije posvete fotografiranju te jednog dana, možda, i u Prijedoru osnuju foto klub.

 

 

Pored izložbe, u Velikoj gradskoj vijećnici Grada Prijedora prigodno predavanje tj. radionicu na temu fotografije održala je predsjednica Foto kluba Krk Marijana Kirasić-Nekić, na kojoj su okupljeni zaljubljenici o ovaj popularan medij mogli doznati mnoge korisne savjete vezane uz osnovno, ali i napredno fotografiranje. Bila je to prilika da se nauči nešto novi, ali i razmjene iskustva između gostiju s Krk i domaćina.

– U fotografiju možemo utisnuti uspomene i trenutke koje želimo upamtiti, ali i zaustaviti emociju koju smo u tom trenutku doživjeli, kazala je tijekom radionice Marijana Kirasić-Nekić, dodavši, kako po njezinom mišljenju, baš na takav način nastaje dobra fotografija. Zahvaljujem se dragim domaćinima koji su nam posvetili puno pažnje i obasuli nas gostoprimstvom, uz nadu da ćemo i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, nastaviti našu suradnju, zaključila je čelnica krčkog Foto kluba.