Flota krčkog jedriličarskog kluba bogatija za Laser 4.7

Na prostoru lukobrana u gradu Krku priređeno je porinuće nove jedrilice Laser 4.7 čiju je kupnju Jedriličarski klub Plav realiziaro zahvaljujući donaciji tvrtke Hoteli Krk, ali i osobnoj donaciji Šima Opačaka - suvlasnika Hotela Bor. 

Tom prigodom u društvu mladih jedriličara i jedriličarki, njihovih trenera, ali i donatora, gradonačelnik Darijo Vasilić, ujedno i predsjednik najstarijeg jedriličarskog udruženja na Jadranu, istakao je najprije kako klub trenutno posjeduje 12 manjih jedrilica klase Optimist te od danas i pet većih klase Laser, a obzirom da se radi o vrlo skupoj opremi klub teško bez sponzora može namaknuti sredstva za nabavu novih. Danas mi je osobito drago, nastavlja Vasilić, da imamo priliku konstatirati kako u našem gradu postoje društveno odgovorne tvrtke i građani koji su spremni svoja sredstva uložiti u mlade jedriličarske snage, odnosno plemenit sport koji živi u sinergiji s prirodom te koji na najbolji mogući način iskorištava sve prirodne zakonitosti za postizanje izuzetnih rezultata koji su postali normom krčkog kluba. Naime, cure i dečki koji na regatama duž sjevernog Jadrana jedre u Laseru najčešće postižu izvrsne rezultate, a među njima treba istaći Gloriju Kukuljan, danas trenericu, koja je više godina uzastopce na Europskom kupu osvajala srebro i broncu tako da je kao natjecateljica bila prepoznata od strene Hrvatskog olimijskog odbora, a shodno tome i svrtstana u kategoriju perspektivnih hrvatskih sportaša druge kategorije. 
Od mladih jedriličara puno se očekuje, najprije u Optimistu, a potom i Laseru, te se nadam kako će ova nova jedrilica vrlo brzo, već u ovoj natjecateljskoj sezoni, krčkom klubu priskrbiti mnoga priznanja. Međutim novog Lasera, zaključuje Vasilić, zasigurno ne bilo bez donacije tvrtke Hoteli Krk koja je kupnju pomogla s 35.000,00 kn i paricipacije od 9.000,00 kn Šima Opačaka. Njihovom dobrom voljom naposlijetku je skupljeno 44.000,00 kn točno onoliko koliko je trebalo da se u cijelosti isfinancira nova jedrilica.
Ova kratka svečanost zaključena je podijelom plaketa Jedriličarskog kluba Plav donatorima Šimi Opačaku i Radenku Strčiću, direktoru tvrtke Hoteli Krk, ali i prvim izlaskom nove jedrilice na danas burom prilično uznemireno more.