Financije za poduzetnike i početnike: Dvije besplatne radionice u Krku

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci sve zainteresirane otočane poziva da se prijave za sudjelovanje na dvjema besplatnim radionicama, čije su teme PDV za početnike i Neoporezive isplate, a koje će se, u sklopu projekta Financije za poduzetnike i početnike, 14. i 21. svibnja 2019. godine, odvijati u Maloj vijećnici Grada Krka.

Riječ je projektu usmjerenom na unaprjeđenije financijske pismenosti poduzetnika i onih koji to žele postati, i to s ciljem da se potakne osnivanje novih poduzeća, odnosno povećala stopa preživljavanja postojećih. Sam projekt financiran je posredstvom: (1) Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije 2017. - 2020. za razvoj malog gospodarstva u 2019. godini te (2) Mjere 3.1.1. Stjecanje znanja i vještina za nezaposlene osobe, poduzetnike početnike te ostale poduzetnike i stručne kadrove u gospodarstvu, usmjerene na podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, jačanje konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika s područja Primorsko-goranske županije te poticanje rasta i razvoja dionika malog gospodarstva, posebice u ruralnim područjima.

Vođenje obiju radionica povjereno je Ani Janežić, poslovnoj savjetnici za područje financija i knjigovodstva, čije su edukacije ocijenjene kao jednostavne i lako razumljive, bazirane na primjerima iz prakse. Prva radionica na temu PDV za početnike, koja je na rasporedu u utorak, 14. svibnja, između 09.30 i 13.30 sati, polaznike će poučiti što je PDV, da li postati obveznik PDV-a ili ne te što napraviti u slučaju poslovanja s ostalim zemljama Europske unije, dok tijekom druge radionice na temu Neoporezive isplate, koja slijedi u utorak, 21. svibnja, između 09.30 i 12.30 sati, doznajte koje vrste neoporezivih isplata postoje, kako ih obračunavati, kako ih isplaćivati te koji se preduvjeti moraju zadovoljiti kako bi se isplata uopće smatrala neoporezivom.

Prijave za sudjelovanje na ovim radionicama zaprimaju se najkasnije do 13. svibnja, zaključno do 12.00 sati, ili do popunjavanja raspoloživih mjesta, a prijavljivanje je moguće putem online prijavnice dostupne: ovdje (na dnu stranice).