Festival Melodije Istre i Kvarnera - MIK u gradu Krku gostuje 23. i 24. lipnja

Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival Melodije Istre i Kvarnera - MIK, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike, a kako to uvijek biva, predstavit će nove skladbe te tako potvrditi status čuvara glazbene tradicije i baštine našeg podneblja. I ovog će se puta izmjenjivati tradicionalni i suvremeni izričaji, i to na zadovoljstvo mnogobrojne publike koja svoj omiljeni festival posjećuje gdje god gostovao.

Ovogodišnje izdanje Melodija Istre i Kvarnera 19. lipnja kreće iz Opatije, a dan kasnije, 20. lipnja, pjevat će se u Rijeci, dok će se na prvi dan ljeta, 21. lipnja, festivalska večer po prvi put održati u Barbanu. Festivalsku završnicu ove će godine ugostiti grad Krk, s time da je 23. lipnja na redu generalna proba kao priprema za veliko finale 24. lipnja. Obje glazbene večeri, za čiju je organizaciju zadužen Centar za kulturu Grada Krka, odvijat će se na slikovitom Trgu krčkih glagoljaša, s početkom u 21.00 sat, uz napomenu da cijena ulaznice za generalnu probu iznosi 3,00 eura, a za finale 5,00 eura. Ulaznice se od utorka, 13. lipnja, mogu kupiti u Galeriji Decumanus, unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 22.00 sata (od 16. lipnja, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata). U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041 (Centar za kulturu Grada Krka), a iste je potrebno prezueti najkasnije do 22. lipnja. Ulaznice su, također, dostupne i putem online servisa: mojekarte.hr.

Ovaj omiljeni festival Krk će ugostiti jubilarni, 20. put, a po drugi put finalnu večer, nakon one održane sada već daleke 1999. godine. Podsjetimo, Grad Krk zajednički je domaćin festivala s općinama Malinska-Dubašnica i Punat te se s njima izmjenjuje u domaćinstvima. Nadolazeće izdanje festivala ponudit će nikad širu lepezu glazbenih izričaja, a publika će iznova birati svoje omiljene skladbe, koje će na finalnoj večeri biti i nagrađene.

Ponovno će se spajati poznata i nova imena, baš onako kako to festival oduvijek čini, a njihovo predstavljanje publici omogućili su: Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Krk, Grad Opatija, Grad Kastav, Općina Malinska-Dubašnica, Općina Punat, Općina Barban, Općina Svetvinčenat, Općina Marčana, Općina Ližnjan, Turistička zajednica Grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera.

Publika putem internetske stranice festivala može čuti sve skladbe odabrane na ovogodišnjem natječaju što ih je stručno povjerenstvo ocijenilo najboljima. Mikovska karavana je, kao i uvijek, nestrpljiva da sve što je pripremila podijeli sa svojom publikom, a tko će, nakon prošlogodišnje pobjednice Karin Kuljanić, osvojiti najviše glasova publike, saznat ćemo upravo u Krku - 24. lipnja!

 

 

Nazivi skladbi, izvođača i autora, prema abecednom redu:
 

BIT ĆEŠ SE MOJE | Božidarka Matija Čerina i ž.v.s. Luštrin

Nataša Klarić - Branka Kržik Longin

 

GUŠTAN MORE | Melanija

Robert Grubišić - Mirjana Bobuš

 

ISTRIA MIA | Eleonora Dobrović i Luka Brgić (harmonika)

Bruno Krajcar - Giacomo Scotti

 

JA BIN JOPET BIJA NJEN | Lado Bartoniček

Lado Bartoniček - Lado Bartoniček

 

KOŽNA JAKETA | ​Kožne jakne

Igor Lesica - Teo Kažoki

 

KOKODAK | ​ž. klapa Hreljin

Andrej Baša - Andrej Baša

 

KAŽUNI | ​Marinella

Bruno Krajcar - Slavica Lončarić

 

LETA SU PASALA | ​Katja Budimčić Sabljar

Aleksandar Valenčić - Suzana Blečić

 

METAL JE ČA! | ​Po' metra crijeva

Hrvoje Karabaić - Hrvoje Karabaić

 

NA VRH UČKE | ​Matej Plavček i Maja Miljavac

Robert Grubišić - Robert Pilepić

 

NA ŠKALINE | ​Daniel Moscarda

Daniel Moscarda - Daniel Moscarda

 

ON NI DOŠA | ​Alen Vitasović

Lara i Robert Pilepić - Ljubica Bestulić Stanković

 

PORAT UD NEBA | ​Erik Balija

Toni Pernić - Toni Pernić

 

POD RUKU ME ĆAPAJ | ​Nevia Rigutto i Duško Jeličić

Duško Rapotec Ute - Robert Pilepić

 

SAD RAZUMIN | ​Dino Guščić

Aleksandar Valenčić - Snježana Perić

 

SUZA S KVARNERA | ​Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić

Robert Grubišić - Zlatan Marunić

 

ZAVAVIK | ​ž. klapa Vejanke

Aleksandar Valenčić - Suzana Blečić

 

ŽENSKE ZA FEŠTU | ​Tamara Brusić, Irena Grdinić i Darja Gajšek

Lara Pilepić - Robert Pilepić

 

Gradovi domaćini:
 

19. 06. Opatija

20. 06. Rijeka

21. 06. Barban

22. 06. slobodan dan

23. 06. Krk - generalna proba (ulaznica: 3,00 eura)

24. 06. Krk - završna večer (ulaznica: 5,00 eura)