Evo ti pa slušaj ove godine u reggae bojama

Ovogodišnje, deveto izdanje festivala alternativne glazbe Evo ti pa slušaj, za čiju se organizaciju brinu članovi Udruge Kreativni Krk, održat će se nešto ranije nego li prijašnjih godina, i to 13. srpnja, na boćalištu Sportsko-rekreacijskog centra Josip Uravić Pepi u gradu Krku, s time da je početak tog besplatnog cjelovečernjeg koncertnog programa planiran u 21.00 sat.

Ovogodišnji headlinerski dio line-upa čine: zagrebački reggae kolektiv Brain Holidays čiji je album System Error ove godine bio nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe, te zagrebački cover bend One Dread za kojeg možemo reći da svira najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub mješavinu koja ruši zidove i sve barijere, a predvođen je nenadmašnom TNT (Tena, Nika i Tea) vokalnom sekcijom što troglasno hoda, misli i pjeva. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv ovih bendova koji i u dobrim i lošim vremenima šire vedrinu te otvaraju ruke prema svim ljudima dobre volje! Pozornicu će s njima podijeliti (DJ) Ličo & Palačinka Soundsystem, a čiji će glazbeni odabir sigurno nastaviti u sličnom (ska-punk-reggae-rocksteady-dancehall) ritmu.

Inače, festival Evo ti pa slušaj u svojim je počecima zamišljen kao mogućnost da se publici ukaže na uzavrelu aktivnost lokalnih demo bendova da bi s vremenom prerastao u izvrsno posjećeno događanje poznato po kvalitetnoj alternativnoj glazbi različitih žanrova, kojem dozu opuštenosti i dobrih vibracija daje upravo vrijeme održavanja. Tako ni ove godine ne propustite priliku za pravom ljetnom čagom, ovog puta u plesnom reggae ritmu!

 

 

Prilozi: