Ekološka tržnica u gradu Krku

Na prostoru iznad Krušije u gradu Krku (kod spomenika Pralji), u utorak, 23. kolovoza 2022. godine, između 09.00 i 14.00 sati, održat će se ekološka tržnica čiju organizaciju, već petu godinu za redom, vodi Udruga Progres Krk kojoj je zadaća promovirati ekološki uzgoj hrane tj. ekološki certificirane proizvode.

U svom najrecentnijem izdanju na tržnici će se moći pronaći svježe voće i povrće te prerađevine istog, suhomesnati i mliječni proizvodi, tjestenine, med i medni proizvodi, maslinovo ulje, proizvodi od lavande te ekološki namazi, sirupi i likeri.

Ovom će prigodom svoje proizvode na ekološkoj tržnici predstaviti otočanima već dobro poznati proizvođači: OPG Brolich, OPG Matija Loboda, OPG Mićić, OPG Sokić, SMID, OPG Vučemilović i Kmetija Žagar (BIO Dobrote).

Dodajmo tome kako je ove godine planirano ukupno 14 ekoloških tržnica, i to svake prve subote u mjesecu te dodatno, tijekom ljetnih mjeseci, svaki treći utorak u mjesecu. Izuzetak predstavlja upravo najavljena tržnica koja je sa 16. kolovoza, zbog nestabilnih vremenskih prilika, odgođena za 23. kolovoz.