Eko aktivnosti u Kampu Glavotok

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, 04. lipnja, ove godine, Eko kamp Glavotok četvrti je put za redom na svojoj plaži podignuo Plavu zastavu.

Plava zastava za plaže i marine predstavlja međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je primarni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem, kao i obalnim pojasom. Upravo briga o okolišu utkana je u poslovanje kampa, a Plava zastava jedno je od priznanja za dugogodišnji trud. 
Na svečanost podizanja Plave zastave pozvani su učenici Pomorske škole Bakar kako bi svojom prisutnošću dali poseban doprinos. Naime, srednjoškolci su u pratnji profesora do Glavotoka doplovili svojim školskim brodom Vila Velebita, jedinim brodom u Hrvatskoj na čijem jedru također vijori prepoznatljivi plavi simbol očuvanog okoliša. Čast podizanja Plave zastave, kao poznatog eko-certifikata, uz sirenu Vile Velebite dodijeljen je Margiti Mastrović predstavnici Udruge Lijepa Naša.
Obzirom da je ekologija jedna od vodećih smjernica pružanja usluga i poslovanja Kampa Glavotok, u suradnji s Javnom ustanovom Priroda, 03. lipnja, organizirana je akcija čišćenja šume Glavotok, koja je sukladno Zakonu o zaštiti prirode uvrštena u kategoriju posebnog rezervata šumske vegetacije. 
Akciju čišćenja podržali su Grad Krk, Komunalno društvo Vecla, Turistička zajednica grada Krka, Javna ustanova Priroda, Trgovačko komunalno društvo Ponikve, Ronilački centar I.R.T.D.A., te mještani naselja Brzac i gosti kampa. 
Ovdje su navedene tek početne aktivnosti, od niza planiranih u narednom periodu, kojima Eko kamp Glavotok želi pružiti veću kvalitetu odmora i uživanja u prirodi kako svojim gostima tako i dnevnim posjetiteljima.