Dječji vrtić Katarina Frankopan zabilježio sudjelovanje na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

U obilju druženja, sportske igre i smijeha, krčki su vrtićarci u pratnji svojih odgojiteljica i ove godine uživali na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko-goranske županije čija je organizacija bila povjerena Zajednici sportova Primorsko-goranske županije. Domaćin ovogodišnje smotre koja se održala u subotu, 20. svibnja, na nogometnom igralištu NK Pomorac, bio je Dječji vrtić Zlatna ribica iz Kostrene, a samo je natjecanje okupilo više od 600 mališana iz čak 15 dječjih vrtića.

Program je otpočeo svečanim mimohodom sudionika predvođenih domaćinima koji su nosili olimpijsku zastavu te predstavnicima sudionika koji su nosili olimpijsku baklju, a prije samih sportskih natjecanja sva su se djeca, poput pravih sportaša, zagrijala uz vodstvo odgojiteljice iz vrtića Zlatna ribica. Okupljeni predstavnici dječjih vrtića natjecali su se u trčanju na 50 metara, trčanju štafete, bacanju loptice u dalj s mjesta, skoku u dalj s mjesta, povlačenju konopa i malom nogometu. Za sve koji nisu sudjelovali u natjecateljskom programu, bio je pripremljen i zabavni program sa strane terena, gdje su se mogli zabaviti sportskim igrama i vježbom. Ceremonija je, naposljetku, svečano zatvorena podjelom medalja koje će najmlađi krčki sportaši, sigurni smo, ponosno nositi i čuvati.

Podsjetimo, ovaj se Festival organizira s ciljem promocije odgoja djece kroz sport, poticanja na razvoj kroz sportske aktivnosti i ujednačavanja razvoja svih djetetovih osobina: intelektualnih, psihičkih i fizičkih. Tom se hvalevrijednom sportskom manifestacijom šalje i pozitivna poruka odraslima o važnosti sporta i usmjeravanju djece k istome, širi se optimizam i svijest o važnosti vlastitog truda i napora za ostvarivanje željenih rezultata.