Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk obilježit će Svjetski dan prve pomoći i Europski dan oralnog zdravlja

Dječji vrtić Katarina Frankopan Krk ove će godine prigodnim aktivnostima otočnoj javnosti skrenuti pozornost na dva značajna rujanska datuma, najprije Svjetski dan prve pomoći koji se s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne te na pravilan način pružene prve pomoći obilježava druge rujanske subote, a potom i Europski dan oralnog zdravlja koji se radi promicanja svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju obilježava 12. rujna.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Krk, krčki će vrtić u povodu Svjetskog dana prve pomoći provesti čitav niz edukativnih programa u namjeri da se predškolarce pouči o praktičnim znanja vezanim uz postupke pružanja prve pomoći te još jednom naglasi važnost očuvanja ljudskog zdravlja. Prema tome, u četvrtak, 07. rujna, na Veloj placi u Krku, između 09.00 i 11.00 sati, bit će organizirana radionica pružanja prve pomoći na koju su pozvani svi zainteresirani mališani i ostala javnost. Sljedećeg dana, 08. rujna, s početkom u 09.00 sati, u prostoru Matičnog vrtića Krk medicinski tim, čitavom vrtićkom kolektivu, prezentirat će neke od postupaka pružanja prve pomoći, ali i funkciju, odnosno opremu vozila hitne pomoći.

U povodu Europskog dana oralnog zdravlja, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u tjednu od 11. do 15. rujna, u holu ordinacije školske medicine Doma zdravlja u Krku biti će predstavljena tematska izložba radova djece iz vrtića u Krku, Omišlju i Njivicama, čiji će postav biti odrađen u suradnji s Centrom za kulturu Grada Krka.