Delegacija Grada Krka položila cvijeće i upalila svijeće uz spomen obilježje u Velikom parku

Delegacija Grada Krka, predvođena gradonačelnikom Darijom Vasilićem i predsjednikom Gradskog vijeća, Nikšom Franovom, ususret Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje položila je cvijeće i upalila svijeće uz spomen obilježje u Velikom parku.

Zajedno s njima, isti komemorativni, ali i čin iskaza pijeteta prema žrtvama ratnih strahota, posebice u dvama spomenutim gradovima, u ovoj su prigodi učinili i predstavnici lokalnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, jednako kao i otočnog udruženja antifašističkih boraca i antifašista.

Prisjećanje na žrtvu poginulih, bol ratnih stradalnika ali i strahote koje su žitelji tih dvaju gradova propatili tijekom ratnih dana, a kakvo je sličnim činovima od strane predstavnika svih ostalih otočnih lokalnih uprava i udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličeno i u ostalim lokalnim središtima otoka Krka, u spomenutom je otočnom gradu jučer nastavljeno i na središnjem gradskom trgu.

Pored šterne na Veloj placi, na mjestu gdje već tradicionalno Krčani spontanim paljenjem svijeća pokazuju da suosjećaju s onima koji su najviše stradali u ne tako davnim, mnogima u sjećanju još uvijek svježim ali i bolnim ratnim strahotama, predstavnici Grada i udruga krčkih branitelja su također upalili lumine i položili ih, zajedno s desecima drugih ondje ostavljenih svijeća, da svjetleći u predprazničnoj noći pokažu da žrtve Domovinskog rata nisu, niti će ikad biti zaboravljene. [novilist.hr, Mladen Trinajstić]