Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: Zapaljene svijeće i položeni vijenci na krčka spomen obilježja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svake se godine objedinjeno slave 05. kolovoza, i to kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, odnosno oslobađanje okupiranog Knina u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Uoči tog su dana, 04. kolovoza, delegacije Grada Krka, Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata otoka Krka, i Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, predvođene gradonačelnikom Darijom Vasilićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Krka Nikšom Franovim te čelnicima i predstavnicima navedenih udruženja položile su cvijeće i zapalile svijeće na spomen obilježja u Velikom parku i dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, kao i na grobnicu poginulog branitelja Borisa Mršića u naselju Pinezići.

 

 

Ovim prigodnim činom, kao i prethodnih godina, odana je dužna počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima, a posebice onima koji su svoje živote trajno utkali u slobodu i neovisnost samostalne i suverene Republike Hrvatske.

– Danas slavimo mir, mir koji smo, nažalost, morali izboriti ratom. Ovom se prigodom još jednom želim zahvaliti svim sudionicima, stradalnicima i invalidima Domovinskog rata, kao i svim roditeljima i obiteljima stradalih i nestalih u ratu. Posebnu počast i zahvalnost dajemo onima koji su svoje živote položili na oltar domovine, kazao je gradonačelnik Darijo Vasilić te prisutne pozvao na minutu šutnje u čast poginulih branitelja.