Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: Zapaljene svijeće i položeni vijenci na krčka spomen obilježja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svake se godine objedinjeno slave 05. kolovoza, i to kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, odnosno oslobađanje okupiranog Knina u vojno-redarstvenoj akciji Oluja.

Tog su dana delegacije Grada Krka, Udruge veterana Domovinskog rata otoka Krka, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata otoka Krka, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Garešnica, Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula, Hrvatske stranke prava - Ogranka Krk te Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka, predvođene gradonačelnikom Darijom Vasilićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Krka Nikšom Franovim te čelnicima i predstavnicima navedenih udruženja položile su cvijeće i zapalile svijeće na spomen obilježja u Velikom parku i dvorištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, kao i na grobnicu poginulog branitelja Borisa Mršića u naselju Pinezići.

 

 

Ovim prigodnim činom, kao i prethodnih godina, odana je dužna počast i zahvalnost obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima , a posebice onima koji su svoje živote trajno utkali u slobodu i neovisnost samostalne i suverene Republike Hrvatske.

– Danas slavimo mir, mir koji smo, nažalost, morali izboriti ratom. Ovom se prigodom još jednom želim zahvaliti svim sudionicima, stradalnicima i invalidima Domovinskog rata, kao i svim roditeljima i obiteljima stradalih i nestalih u ratu. Posebnu počast i zahvalnost dajemo onima koji su svoje živote položili na oltar domovine, kazao je gradonačelnik Darijo Vasilić te prisutne pozvao na minutu šutnje u čast poginulih branitelja.