Dan otvorenih vrata Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir

Vodstvo krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir već tradicionalno, u dijelu nastavne godine u kojem učenici završnih razreda osnovnih škola počinju razmišljati o daljnjem putu svoga obrazovanja organizira Dan otvorenih vrata. 

Tako je u petak, 15. ožujka 2013. godine, 166 osmaša posjetilo srednju školu i upoznalo se sa svim obrazovnim mogućnostima i brojnim pratećim pogodnostima koje škola nudi, a prigodan program odradili su sami srednjoškolci. Kako to obično biva prigodom prvog službenog posjeta, osnovce je sa svim programima upoznala ravnateljica Đurđica Cvitkušić. Okupljene učenike pristigle iz svih osam krčkih područnih škola potom su, kroz učionice i radne prostore u kojima se odvija nastava pet obrazovnih programa, proveli njihovi budući profesori.
Cilj Dana otvorenih vrata jest predstavljanje svih smjerova koje naša škola nudi učenicima završnih razreda osnovne škole pred kojima je uistinu velik i važan životni korak - upis u željenu srednju školu, naglasila je ravnateljica Cvitkušić, dodavši kako tom prigodom škola ujedno upoznaje učenike s pravilima i mogućnostima upisnog postupka (koji će se ove godine odvijati u ponešto izmijenjenom, elektroničkom obliku). 
Jednako tako, budući srednjoškolci na danu otvorenih vrata upoznaju se sa svim obrazovnim programima i projektima koji se provode u školi, ondje ponuđenim izvannastavnim aktivnostima, kao i prostorima same škole. Zanimljivo, i u najmanju ruku spomena vrijedno, bilo je premijerno predstavljanje novog promotivnog videospota krčke škole iza kojeg stoji višemjesečni rad dvojice učenika - Antonija Brusića i Alda Orlića, kao i njihove mentorice, prof. Ane Pasari.