Dan otvorenih vrata: Pomoć pri odabiru zanimanja učenicima osmih razreda

Prema tome, mnogim osmašima koji su 20. veljače 2018. godine u popodnevnim satima posjetili krčku školu predstavljeni su opća gimnazija, hotelijersko-turistički, ekonomski i ugostiteljski program  (kuhar, konobar), ali i dostupna strojarska zanimanja (automehaničar, instalater monter), a razgledati su mogli specijalizirane učionice i ugostiteljski praktikum, kao i nazočiti zanimljivim prezentacijama nastavnika jedine otočke srednje škole.
Školovanje u Krku nudi brojne pogodnosti; prije svega blizinu kuće, besplatan prijevoz, brigu i nadzor nad učenicima, odličnu suradnju s roditeljima, stručnu pomoć u rješavanju učeničkih problema te brojne projekte i aktivnosti u sklopu kojih učenici mogu pokazati i razvijati svoje talente i sposobnosti. Izvrsno opremljene učionice, stručno osposobljen kadar, a naposljetku i kvalitetno obrazovanje o čemu svjedoče rezultati naših učenika koje se prati i po završetku srednjoškolskog obrazovanja, krčku školu čine suvremenom i zaista konkurentnom.
Središnji dio Dana otvorenih vrata otpočeo je Vijećem roditelja i Školskim vremeplovom. Nakon uvodne riječi ravnateljice Đurđice Cvitkušić, prof. Daria Papa prezentirala je ovogodišnje projekte, programe i događanja koji potvrđuju status Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir kao iznimno kvalitetne i otvorene inovacijama. Odnedavno okrunjena priznanjem u Europskoj grupi eTwinning škola, krčka ustanova kroz brojne eTwinning projekte (virtualna suradnja među školama) i Erasmus+, inicirane od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, intenzivno promovira mobilnost učenika radi stjecanja stručnih kompetencija u inozemstvu i usavršavanja stranih jezika te povezivanja s inozemnim stručnjacima u području turizma i ugostiteljstva. Učenik završnog razreda hotelijersko-turističke škole, Stjepan Toljanić, tako je svojim budućim kolegama iz prve ruke prenio svoja iskustva stečena mobilnostima na Malti i u Portugalu. Dvogodišnji projekt Through Experience to Competence obuhvaća tri mobilnosti, a nakon realizirane stručne prakse na Malti, deset će učenika (šest hotelijersko-turističkih tehničara, dva konobara i dva kuhara) dobiti priliku raditi u ugostiteljskim i hotelskim objektima u Irskoj, a nagodine i u Italiji, točnije u Bologni. 
Građanski odgoj i razvoj učenika kao dijela suvremenog civilnog društva provode se kroz projekte Europske unije, a izniman rad na spomenutim područjima potvrđuje i status škole ambasadora Europskog parlamenta. Učenici juniorski ambasadori Europskog pralamenta (Roberta Bajčić i Nikica Stijepić - učenici trećeg razreda gimnazije) te predstavnik Europskog parlamenta mladih (Karlo Sintić - učenik četvrtog razreda gimnazije) svojim su izlaganjima zainteresirali i mlađe generacije željne znanja o europskoj kulturi i civilnom društvu, uopće. Posjetitelji pristigli s čitavog otoka također su imali priliku biti dijelom zanimljive i poučne radionice prof. Karmen Dunato Pavičić o životnim prioritetima te razgledati i kušati mnogobrojne delicije koje su samo za njih priredili učenici ugostitelji.
Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir otvorena je inovacijama i razvijanju suradničkih odnosa nastavnika, učenika, roditelja te lokalne zajednice u područjima turizma i ugostiteljstva, ekonomije i strojarstva. A već u rujnu s veseljem očekuje novu generaciju prvašića srednjoškolaca koji će biti dijelom škole koja promiče kvalitetu, ambicioznost i usavršavanje učenika i nastavnika, poštujući i uvažavajući svakog individualnog učenika s njegovim različitostima i posebnostima. 
 
Naša je misija osposobiti samostalne, odgovorne i sretne mlade ljude obogaćene znanjem, prijateljstvom i samopoštovanjem, spremne na poduzetničke pothvate i cjeloživotno učenje, poručuje kolektiv škole.