Crnohumorna komedija 4 POZE - sretan svršetak bez zadrške progovorila o muško-ženskim odnosima

Kazališni program 67. Ljetnih priredbi, pred punim auditorijem, nastavljen je novom crnohumornom komedijom 4 POZE - sretan svršetak, a koju je na krčku Scenu Zidine, 03. srpnja 2023. godine, donijela B glad produkcija.

Ova je hit predstava - autorski projekt Igora Weidlicha u režiji Igora Barberića - bez zadrške progovorila o odnosima muškaraca i žena, i svih onih koji se tako osjećaju. Naši poznati glumci Borko Perić, Katarina Baban, Petra Kurtela i Filip Detelić krčku su publiku tako oduševili izvedbom koja je na otkačen i zabavan način obradila temu ljubavi, demonstriravši pritom zašto je ona tako ubojito smiješna…

Okupljeni su pritom, uz ostale situacije, imali prilike svjedočiti kako je jedna zagorska Julija šarmirala komesara JNA u namjeri da joj dopusti posjet voljenom Romeu, te kako su trudnoća i tablete za smirenje stali na put karijeri mlade TV voditeljice. Ali i kakva je sudbina dočekala Nju i Njega, koji su svoj put započeli strašću, a završili na čaju od mente! Omnibus sačinjen od pet isprepletenih priča, ispričan dinamično i s humorom koji je publiku držao bez daha, zavrtio se oko uvijek aktualnog pitanja ljubavi, pruživši svima zanimljiv kazališni komad koji je s jedne strane osigurao vrhunsku zabavu i doveo do zaraznih salvi smijeha, a s druge priskrbio scensko preispitivanje pitanja međuljudskih odnosa kroz brojne realne, pa čak i nerealne situacije. Karakteri koji plijene svojom pojavom, osebujan stil i urbani humor, bili su temelj ove predstave koja je bez mistificiranja istražila muško-ženske odnose, ne poštedjevši, pritom, ni tabu teme.

 

 

Već ovog tjedna, 05. srpnja, u sklopu kazališnog dijela festivalskog programa slijedi predstava za djecu Carevo novo ruho u izvedbi Teatra Naranča, dok je početkom sljedećeg tjedna, 10. srpnja, na redu komedija Beba popularnog Kerekesh teatra u kojoj će svoje glumačke vještine predstaviti Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.