Članovi Šahovskog kluba Krk s dobrim rezultatima ušli u novu godinu

Na 18. međunarodnom šahovskom turniru Open Bošnjaci između 03. i 09. siječnja, ove godine sudjelovalo je 137 igrača, među kojima i troje članova Šahovskog kluba Krk. Prvo mjesto pripalo je srpskom velemajstoru Nikoli Sedlaku, koji je od 9 mogućih prikupio 7,5 bodova.

Zavidan rezultat ostvario je i Mislav Monjac - kadet iz krčkog kluba, zasjevši na 23. mjesto sa 6 prikupljenih bodova, a ujedno mu je pripala i titula drugog najboljeg igrača turnira po rejtingu 2001-2200. Silvano Samblić s 5 bodova osvojio je naposlijetku 53., a Miro Miro Čaušević s 3 boda 116. mjesto.
U organizaciji Šahovskog kluba Rijeka između 07. i 13. siječnja, ove godine, u riječkom Šahovskom domu završeno je peto po redu izdanje tradicionalnog finalnog kadetskog turnira koji je okupio 10 najboljih kadeta što su pravo nastupa osigurali putem kadetskih A i B turnira održanih tijekom prošle godine. Pobjednikom ovog natjecanja proglašen je član Šahovskog kluba Junior - Teo Tomulić, prikupivši 6 bodova u 7 kola. Na turniru pravo nastupa ostvarile su i članice Šahovskog kluba Krk - sestre Antonela i Katarina Bogdanić koje su pokazale odličnu igru. Katarina je naposlijetku s 3,5 boda zauzela peto, a Antonela s 3 boda šesto mjesto.
U Dražicama, 19. siječnja, ove godine, održan je mjesečni brzopotezni turnir koji je okupio 40 igrača s područja Primorsko-goranske županije. Igralo se 15 kola, i to tempom od 5 minuta po igraču. Pobjedu je u konačnici odnio majstorski kandidat iz Šahovskog kluba Lovac Mario Pavković s 14 bodova. Drugo mjesto pripalo je članu Šahovskog kluba Krk Silvanu Sambliću koji je prikupio 13 bodova. Duško Lazić s 8 bodova završio je na 20., a Miro Čaušević s 6,5 bodova na 31. mjestu.
U riječkom Šahovskom domu, također 19. siječnja, odigran je prvi po redu mjesečni kadetski (A i B) turnir. Na (jačem) A turniru zaigralo je 16 kadeta, a igralo se sedam kola - 15 minuta po igraču. Članica krčkog kluba Katarina Bogdanić s 3,5 boda zasjela je na deveto mjesto. Braća Dario i Daniel Duda također su izvrsno odigrali turnir, te je Dario s 4,5 boda zauzeo četvrto, a Daniel s 4 boda šesto mjesto.