Članicama Atletskog kuba Krk titula viceprvakinja Hrvatske u ekipnom krosu

U Varaždinu je, 09. žujka 2013. godine, na nasipu pored Varaždinske arene uz samu Dravu održano Prvenstvo Hrvatske u ekipnom krosu. Atletski klub Krk ondje je nastupio sa dvije ekipe: mlađim kadetkinjama i kadetima.

Prve su svoje atletske vještine demonstrirale mlađe kadetkinje. Utrka na 800 m bila je relativno jednostavno postavljena: uspon na nasip i silazak s istog te barem 300 metara duga ciljna ravnina. To je bila najbrojnija utrka prvenstva (70 trkačica) s najviše zastupljenih ekipa (15). Naše djevojke nešto su slabije krenule, ostavši u sredini gužve na prvom usponu, međutim jako su kvalitetno istrčale završnu ciljnu ravninu i probile se u sam vrh. Konačno, Eva Marija Jurešić stigla je na cilj 7., Andrea Orlić 9., Marija Kirinčić 15., Ana Turčić 26. te Clarissa Topolčić 44. To je klubu donijelo 31 bod i 2. mjesto. Prvoplasirana Istra (Pula) osvojila je 26 minus bodova, a trećeplasirana Moslavina (Kutina), favorit utrke, čije su trkačice osvojile prva dva mjesta, prikupila je jednak broj negativnih bodova kao i krčki klub. 
U sjeni značajnog uspjeha naših djevojaka ostao je rezultat muške kadetske ekipe. Luka Kosić, Matko Mrakovčić i Kristijan Žužić trčali su na 1.500 m, u konkurenciji 50 trkača i 9 ekipa. Luka je na kraju završio 17., Matko 19., a Kristijan 35. Ti su im rezultati donijeli 6. mjesto u ekipnom plasmanu.
U ukupnom poretku, unatoč nastupu sa samo dvije ekipe, Atletski klub Krk u jakoj konkurenciji zauzeo je 7. mjesto u ženskoj, odnosno 13. u muškoj konkurenciji, dok je u apsolutnom poretku 12. od ukupno 22 kluba.