Četvrto izdanje izbora osobe godine otoka Krka

Nezavisni Internet portal otok-krk.org po četvrti put za redom krenuo je u organizaciju izbora osobe godine otoka Krka, ovog puta za 2014. Prva od tri dosad izabrane bila je Miranda Šebelja iz Krka, zatim Petar Bajčić iz Brusića, dok je prošle godine glasovima čitatelja najbodulom proglašen Anton Juranić Pivac iz Jurandvora.

 
 

 

Pravila za kandidiranje i odabir:  
 
1. Osoba koja će biti proglašena osobom godine otoka Krka za 2014. mora u svakom pogledu biti uzorna, s naglaskom, što ujedno predstavlja i temelj ovog izbora, da je u 2014. realizirala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, odnosno ostvarila rezultat ili dobila zasluge… u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i slično! Sportaši i sportski djelatnici ovdje nisu spomenuti, ne zato što to ne zaslužuju, već zato što se svake godine bira najbolji sportaš otoka Krka gdje imaju priliku biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju ili za njega primaju novčanu naknadu.
 
2. Ista osoba ne može biti izabrana za osobu godine dvaput za redom. 
 
3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala otok-krk.org. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem kandidature te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja, potrebno je dostaviti na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se uzimati u razmatranje. 
 
4. Članovi uredništva portala i žirija te članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine. 
 
5. Prijedlozi se primaju zaključno do 07. prosinca, ove godine, i to najkasnije do ponoći. 
 
6. Uredništvo će potom provjeriti sve dostavljene prijedloge i objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o samim predlagateljima. Svi čitatelji potom će dobiti priliku da na e-mail otokkrk.org@gmail.com proslijede eventualne primjedbe vezane uz predložene kandidate. Iste također moraju biti potpisane jer u suprotnom neće biti razmatrane. Čitav postupak planira se zaključiti do 15. prosinca. 
 
7. Na naslovnici Internet portala otok-krk.org zatim će, u formi ankete, biti objavljena kompletna lista kandidata, a čitatelji će, do 24. prosinca, moći glasovati, ali samo za jednog od njih. Osoba godine otoka Krka za 2014. biti će obznanjena na Božić. Kako bi se izbjegle neregularnosti u glasovanju ove će godine uz čitatelje portala najbodula birati i tročlani žiri kojeg čine Miranda Šebelja, Ivica Brusić Brujo i Milovan Kirinčić. Svatkoće od njih izabrati će jednog kandidata, isto kao i čitatelji, s tom razlikom što će odabir od strane čitatelja nositi dva boda. Na kraju će kandidat koji prikupi najviše bodova, maksimalno pet, postati osobom godine otoka Krka za 2014. godinu.