Brass Meets Accordion - koncert dvaju orkestara iz Rockenhausena

Nastavno na kontinuiranu kulturnu suradnju koja se unazad nekoliko godina odvija na relaciji Krk - Rockenhausen, u organizaciji Udruge Kreativni Krk, 05. listopada 2018., na Veloj placi, s početkom u 20.00 sati, svoje će glazbeno umijeće demonstrirati mladi iz dvaju orkestara što nam dolaze upravo iz spomenutog njemačkog grada.

Pod geslom Brass Meets Accordion tako će nastupiti Gesangvereinskapelle Rockenhausen i Akkordeonorchester Keiper, a kao gosti ovom će im se prigodi, u koncertiranju, pridružiti i Gradska glazba Krk. U slučaju vremenskih neprilika program se iz centra grada seli u obližnju osnovnoškolsku sportsku dvoranu što se nalazi na Trgu krčkih glagoljaša.

Zanimljivim je spomenuti kako se ovo koncertno događanje odvija u sklopu platforme susreta, druženja i razmjene Bolje vas našli, a koja se razvija u kontekstu projekta Rijeka 2020. - Europska prijestolnica kulture, najčešće uz podršku timova proizašlih iz programskog pravca 27 susjedstava.

Gesangvereinskapelle Rockenhausen i Akkordeonorchester Keiper svojim zaista raznovrsnim repertoarom obećavaju jednu uzbudljivu i zavodljivu večer. Neovisno o tome hoće li predstaviti glazbu inspiriranu Japanom, Amerikom ili Irskom, ili tek klasične marševe, svatko će u ovom cross-over performansu sigurno pronaći svoju omiljenu melodiju. Nakon velike turneje po Americi, odrađene 2013., ovo je treće zajedničko putovanje tih dvaju orkestara u posljednjih nekoliko godina.

Gesangvereinskapelle Rockenhausen osnovan je 1954. godine te se sa svojih 40 glazbenika, pod vodstvom maestra Heika Oppa, i brojnim koncertnim aktivnostima profilirao u važan dio kulturnog života,ne samo grada Rockenhausena, već i čitave regije. Njihov tradicionalni Proljetni koncert tako je postao neizostavnom stavkom u kalendaru tamošnjih gradskih kulturnih događanja.

Akkordeonorchester Keiper e.V. Rockenhausen osnovan je 1971. godine, a danas broji 25 glazbenika koji gdje god svirali publiku oduševe svojim virtuoznim izvedbama na harmonici. Kvaliteta ovog orkestra ogleda se i u tom što su neki od u njemu okupljenih glazbenika, pojedinačno ili u sklopu različitih ansambala, zabilježili zapažena sudjelovanja na mnogim nacionalnim i saveznim natjecateljskim smotrama. Orkestar vodi Jürgen Dorsch.

 

Program Brass Meets Accordion:

 

20.00  Koncert Gradske glazbe Krk

20.30  Pozdravni govor domaćina

21.00  Koncert orkestara: Gesangvereinskapelle Rockenhausen i Akkordeonorchester Keiper

 

 • Adventure (Markus Götz)
 • Oregon (Jakob de Haan)
 • Montañas del Fuego (Markus Götz)
 • New York Ouverture (Kees Vlak)
 • Kilkenny Rhapsody (Kees Vlak)
 • Flashlight (Lex Abel)
 • Tokyo Adventure - Abenteuer in Tokio (Luigi di Ghisallo) 
 • Concerto D'Amore (Jacob de Haan)
 • Kleine ungarische Rhapsodie (Alfred Bösendorfer)
 • Böhmische Traum (Norbert Gälle)
 • Deutschmeister Regimentsmarsch (Wilhelm August Jurek)

 

22.45  Live music!

Prilozi: