Blagdanska akcija Slatki otok vraća se u grad Krk!

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijskim okolnostima, Humanitarna udruga Andrijana Gržetić, uoči Božića, priređuje 13. prodajnu izložbu kolača Slatki otok. Krčka Vela placa iznova će mirisat po domaćim kolačima, i to u petak, 23. prosinca 2022. godine, od 08.00 sati, pa sve dok bude kolača, a bude li kiše prodaja prelazi u obližnju Galeriju Decumanus.

Podsjećamo, riječ je o akciji koja se provodi pod motom: Odaberi što želiš, plati koliko možeš, pomogni ako hoćeš! To znači da izložene slastice nemaju cijenu već posjetitelji izložbe za odabrano u kutiju postavljenu na štandu ubace onoliko novca koliko žele ili mogu darovati. Bit će tu kao i dosad brojnih autohtonih slastica poput pogača, orehnjača, imbriagona, štrudli, pita i kuglofa, a bitno je spomenuti kako će svi izloženi kolači biti svježi, ispečeni dan, čak i noć uoči izložbe.

Sav prihod od ove jedinstvene akcije namijenjen je jedinom projektu Udruge, odnosno školovanju osnovnoškolaca bez očeva, tj. za školarine u narednoj školskoj godini. Informacije radi, za tekuću školsku godinu dodijeljene su dvije školarine otočnim osnovcima koji su ostali bez očeva, i to svaka u jednokratnom iznosu od 4.000,00 kn.

Kolače će iznova donirati brojne otočanke i otočani, ali i udruge, društva i organizacije. Ako je još netko zainteresiran za doniranje kolača može se radi lakšeg provođenja akcije javiti organizatoru, i to putem Facebook profila Udruge.