Besplatna radionica Suvremena električna gitara, efekti i produkcija pod vodstvom Nine Šamanića

Udruga Muzika u koracima - MooK poziva sve zaljubljenike u električnu gitaru koji bi htjeli poboljšati svoja znanja i vještine sviranja te čuti nešto novo od međunarodno priznatog gitariste i producenta Nine Šamanića da se prijave i dođu na radionicu koja će se u sjedištu Udruge u Milohnićima (Milohnići 63, zgrada stare škole), održati u četvrtak, 28. prosinca 2023. godine, između 15.00 i 17.00 sati.

Prijava je moguća putem e-maila: prijava@muzikaukoracima.hr, a pritom je potrebno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja te nekoliko rečenica o sviračkom iskustvu budućeg polaznika. Prijavu za sudjelovanje na ovoj besplatnoj radionici potrebno je proslijediti najkasnije do srijede, 27. prosinca, do podne, s time da se preporuča što žurnije prijavljivanje zbog ograničenog broja mjesta. Sve ostale informacije mogu se dobiti u izravnom kontaktu s vodstvom Udruge putem e-maila: udruga.mook@muzikaukoracima.hr.

 

 

Nino Šamanić je kompozitor, producent i gitarist porijeklom s otoka Krka (Kras). Maturirao je klasičnu gitaru u Rijeci, u klasi prof. Slađane Čolović te diplomirao na Berklee College of Music u Bostonu, i to 2015. godine s akademskom počasti - Magna Cum Laude (smjer kompozicija i produkcija). Kao aranžer/producent surađivao je s brojnim izvođačima i filmskim režiserima kao što su: Thomas Geiger (Berlin), Ragazza Fashion u suradnji s Disneyjem, Brian Elliot (Nashville, TN), Ajda Stina Turek (Slovenija), Ana Tuiran (Mexico City), Daniel Newman (London), Wukda (London), Maria Centeno (Guadalajara), Yogev Gabay (New York/Boston), Layth Sidiq (Boston) itd. Kao aranžer na albumu Sonder (Ajda Stina Turek) dobitnik je nagrade Akademia dodijeljene 2018. godine u Los Angelesu za najbolji novi jazz album, a nominiran je i za najbolji dizajn zvuka i kompoziciju na natjecanju 48 Hour Film Project održanom u Washingtonu.

– Produkcija, efekti i nekonvencionalno korištenje gitare uvijek su izvrstan izvor inspiracije u kompoziciji, posebice kada se radi o modernoj metal, ambijentalnoj ili eksperimentalnoj glazbi, inače mojim omiljenim žanrovima kada govorimo o instrumentu. Električna gitara je alat koji posjeduje bezbroj artikulacija i zvukova koje koristim svakodnevno, a o kojima se ne govori previše u glazbenim školama. Stoga, veselim se s polaznicima radionice podijeliti vlastiti pristup instrumentu te se nadam da će ih to inspirirati u daljnjem bavljenju sviranjem i komponiranjem, kazao je Nino Šamanić.