Besplatna radionica analogne fotografije na temu Ulična fotografija

Uoči festivala Prvomajski inkubator, njegovi organizatori, članovi Udruge Kreativni Krk zajedno s predstavnicima riječkog Kreativnog kolektiva Kombinat, organiziraju besplatnu radionicu analogne fotografije na temu Ulična fotografija, a koja će se tijekom vikenda, 16. i 17. ožujka 2019. godine, odvijati u Maloj vijećnici Grada Krka, s time da je početak zakazan za 10.00 sati.

Vođenje ove edukacije namijenjene svim zaljubljenicima u fotografsko stvaralaštvo povjereno je riječkom fotografu Borutu Brozoviću, a tijekom njezina trajanja polaznici će se okušati u analognom fotografiranju i stvaranju monokromnih, crno-bijeloj fotografija, zatim savladavanju najrazličitijih fotografskih tehnika, ali i razvijanju vlastitih fotografija, što znači da bi svi potencijalni sudionici ovog dvodnevnog programa trebali posjedovati vlastite analogne fotoaparate.

Tijekom prvog dana radionice planirano je upoznavanje s osnovama analogne fotografije i ekspozicijskog trokuta (kao parametra potrebnih za bilježenje fotografija) te sudjelovanje polaznika u skupnoj akciji terenskog fotografiranja na zadanu temu. Drugog dana fokus će biti usmjeren na različite tehnike razvijanja fotografija u tamnoj komori, zatim na izradu digitalne fotografije iz filmskog negativa, kao i čitavom nizu sličnih, s analognom fotografijom povezanih, tehničkih postupaka.

Najbolji radovi polaznika ove radionice naposljetku će biti predstavljeni javnosti, i to tijekom izložbe postavljene u krčkoj Galeriji Decumanus, između 25. travnja i 16. svibnja, kojom će se, ujedno, uvesti u program ovogodišnjeg Prvomajskog inkubatora.

Broj polaznika ove svakako zanimljive radionice ograničen je na deset, a svi zainteresirani pozivaju se da svoje sudjelovanje, ako već to prethodno nisu, prijave mailom na: kreativnikrk@gmail.com! Sve dodatne informacije o svim aspektima radionice mogu se dobiti i putem Facebook profila Kreativnog Krka, kao i telefonom na 092 331 94 41.