Advent u Krku: Posljednja etapa protekla u znaku kazališnih i koncertnih sadržaja

U tjednu za nama, konačno, obilježenom lijepim vremenom, posljednja etapa Adventa u Krku protekla je u znaku kazališnih i koncertnih sadržaja namijenjenih publici različitih uzrasta. Njihova je organizacija obilježena suradnjom Turističke zajednice Grada Krka i Centra za kulturu Grada Krka.

Tako je već u petak, 17. prosinca, svoj glazbeni senzibilitet i umijeće u sklopu prigodnog koncertnog programa demonstrirao pjevački zbor Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, dok su u nastavku dana ugodno koncertiranje zabilježili i članovi Gradske glazbe Krk.

Sutradan, 18. prosinca, u izvedbi Kazališta Smješko uslijedila je predstava za djecu Božićni djedomobil, otkrivši radoznalim mališanima kako su Djed Mraz i njegova pomagačica Božica riješili problem djedomobila koji se pokvario u trenutku kada su s darovima trebali krenuti na put oko svijeta. U predstavi, čiju režiju potpisuje Smješkov tim, omiljene blagdanske likove utjelovili su Mia Krajcar i Dušan Gojić. Istog je dana brojne otočane dobro raspoložilo i raspjevalo devetero vrsnih vokalista okupljenih u nagrađivanoj splitskoj Klapi Šufit, a čije precizne i emotivne izvedbe, danas, spadaju u sam vrh dalmatinske klapske pjesme.

U nedjelju, 19. prosinca, na adventskom repertoaru bila je još jedna simpatična predstava za djecu, ovog puta Bjelobradi nosi darove u izvedbi Dječje scene Kazališta Gavran. Tom su veselom i poučnom pričom, u kojoj se dobrota adekvatno nagrađuje, malene gledatelje u ovo po mnogočemu posebno vrijeme pozvalo da prema svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima iskažu ljubav i pažnju. Za tekst ove predstave bio je zadužen Miro Gavran, za režiju Mladena Gavran, dok su poruke prenosili glumci Luka Bjelica, Jakov Gavran i Zorana Vukić. Serija sadržaja namijenjenih najmlađima nastavljena je i zaključena božićnim nastupom Mićih Bodula, inače dječjeg pjevačkog zbora, osnovanog 1992. godine, čija posebnost leži u njegovanju tradicijske glazbe najčešće pisane istarskom ljestvicom i čakavskom riječju.

 

Badnjak uz koncert Dino Antonić Acoustic Trija
 

U nastavku ovog tjedna, u četvrtak, 23. prosinca, u 11.00 sati, koncert će održati Dino Antonić Acoustic Trio predvođen jednim od najposebnijih vokala mlađe generacije koji je dosad ostvario mnoge uspjehe, i to kao izvođač, autor i vokalni trener.

Također, u Galeriji Decumanus ne propustite blagdansku izložbu Udruge Rukotvorine Krk kojom su okupljeni brojni zanimljivi izlošci inspirirani tradicijom adventa. Ovčja vuna, keramika, tekstil, drvo, žica i staklo tek su neki od medija što su ih zastupljeni autori primijenili kako bi uprizorili zaista najčarobnije doba u godini...

S obzirom na neizvjesne epidemiološke (ali i vremenske) prilike, organizatori manifestacije, u bilo kojem trenutku, zadržavaju pravo izmjene ili otkazivanja dijela ili cjelokupnog programa.

 

Program Adventa u Krku
Polukupola pored Velikog parka (ispod koprivića)

 

10. - 24. prosinca 2021.

Galerija Decumanus

Tradicionalna božićno-novogodišnja izložba Udruge Rukotvorine Krk

Radno vrijeme galerije: pon. - pet. 10.00 - 13.00

 

 

Četvrtak, 23. prosinca

11.00

Koncert Dino Antonić Acoustic Trija