Advent na placi uveo u blagdanska događanja

Unatoč vremenskim (ne)prilikama, u samom središtu grada, na dan sv. Lucije, odigrano je premijerno izdanje cjelodnevnog sajmeno-glazbenog eventa Advent na placi za čiju su režiju bili zaduženi sve aktivniji članovi Udruge demo bendova grada Krka koju čine naše mlade glazbene snage.

Od 10.00 pa sve do 22.00 sata na Veloj placi okupljene Krčane zabavljali su brojni glazbenici, redom Damir Kedžo, Corona Band, L'amour, Kaštadi, Mići Boduli, Bona Forma, Bubamara i Zmajevi, Open Road te Buco i Kalašnjikovi, dok su se na desetak postavljenih štandova, pored slanih i slatkih delicija te kuhanog vina, nudile prigodne blagdanske rukotvorine, ali i proizvodi poznatih otočnih OPG-ova.
Prema riječima organizatora, ovo je događanje osmišljeno da se otočanima, ali i gostima, ponudi veseo i topao adventski ugođaj, a u planu je i njegovo prerastanje u tradiciju s namjerom da se sadržaji, ubuduće, rasporede duž čitavo adventsko vrijeme.
U Krku će i nadalje biti živo obzirom da već 15. prosinca, Centar za kulturu Grada Krka organizira predstavljanje dviju ilustriranih zbirki ruskih bajki, dok je 19. prosinac rezerviran za Dobri buvljak krčkih srednjoškolaca i tradicionalni humanitarni koncert krčkih osnovnoškolaca. Prodajna izložba domaćih kolača Slatki otok Humanitarne udruge Andrijana Gržetić na redu je 23. prosinca, dok Krčko badnje jutro ove godine donosi otvorenje izložbe fotografija Srđana Hulaka, koncert riječkih Putokaza i badnju marendu. Nisku prigodnih bladanskih događanja zaključiti će dva tradicionalna božićna koncerta, 24. prosinca na otočiću Košljunu i 26. prosinca u Krčkoj katedrali.