72 sata bez kompromisa: Otvorene prijave za sudjelovanje u najvećem volonterskom projektu u Hrvatskoj

Treću godinu za redom, volonterski projekt namijenjen mladima 72 sata bez kompromisa održat će se i na otoku Krku. Riječ je o međunarodnoj volonterskoj inicijativi koja animira mlade te promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Prošle godine u volonterskim akcijama sudjelovala su čak 63 mlada volontera.

Ove će se godine, pod geslom Probudi se, projekt odvijati između 13. i 16. listopada, a združit će 10-ak volonterskih akcija diljem otoka Krka. Za sudjelovanje u akcijama mogu se prijaviti svi mladi od 15 do 35 godina, samostalno ili u grupi do najviše pet članova, i to ispunjavanjem prijavnice na službenoj internetskoj stranici projekta kojoj se pristupa: OVDJE. Moguć je i odabir dana volontiranja: petak, subota ili oba. Nakon prijave, budući volonteri ne znaju na kojoj će volonterskoj akciji volontirati što je jedno od glavnih obilježja projekta. Time beskompromisno daruju svoje vrijeme, znanje i talente za dobrobit svoje zajednice.

Sam projekt započinje u četvrtak, 13. listopada, misom u Krčkoj katedrali koju će predvoditi krčki biskup Ivica Petanjak. Nakon mise slijedi podjela prepoznatljivih zelenih majica te ono najzanimljivije volonterima: otkrivanje volonterskih akcija koje su im dodijeljene. Potom, u petak i subotu, 14. i 15. listopada, slijede radne, ekološke ili socijalne volonterske akcije diljem otoka. U subotu, nakon odrađenog, na redu je zajednički ručak i druženje u Oazi Kraljice Mira u gradu Krku. Projekt završava nedjeljnom župnom misom u Katedrali, 16. listopada, koju će predvoditi krčki župnik, Anton Valković.

Krčki organizacijski tim čine: Robert Brozić, voditelj projekta, Sanja Bjelobradić, voditeljica tima za organizaciju akcija i Lucija Depikolzvane, voditeljica medijskog tima. Kao i prijašnjih godina, ustanova odgovorna za sveukupnu organizaciju projekta je Caritas Biskupije Krk.

Za sva pitanja na raspolaganju stoji organizacijski tim, i to putem e-maila: krk@72sata.hr ili Instagram profila, gdje će se, nadalje, objavljivati sve informacije potrebne za prijavu.