67. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Vuk i sedmi kozlić, Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić

Treći, ujedno i pretposljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Vuk i sedmi kozlić čiju produkciju potpisuje Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, odigrat će se u srijedu, 02. kolovoza 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 4,50 eura.

Riječ je svojevrsnom nastavku poznate bajke Vuk i sedam kozlića braće Grimm u kojem se na sudu susreću upravo zločesti vuk i sedmi kozlić, morajući pred sutkinjom dokazati tko laže, a tko iznosi istinu o čitavom incidentu.

U ulozi Vuka našao se Matej Safundžić, kozlića igra Valentina Srnojević, a sutkinju Darija Vlajnić, sve dobro poznata imena ove popularne Kazališne družine. I iza scene našao se dobro uigrani tim. Režije se uhvatio Mario Kovač, teksta Kristina Kegljen, dok glazbu potpisuje Andrija Rudić. Za kostime i lutke bila je zaslužna Valentina Srnojević.

Klasična bajka Vuk i sedam kozlića u ova recesijsko-inflacijska vremena postala je Vuk i jedan Kozlić, u skladu s proglašenim mjerama štednje. Komedija je, dakle, smještena u prostor sudnice, a pred Sutkinju stavljena je vječna dilema, u čiju korist presuditi - Vuka ili Kozlića. No, kako je to u našem krivosuđu uobičajeno, stvari se nikada ne odvijaju onako kako smo zamislili… U ovoj dinamičnoj predstavi iskorišten je motiv kazališta u kazalištu pa tako oba glavna protagonista imaju priliku iznijeti vlastitu verziju priče, a sve kako bi dječju publiku podsjetili na to da laganje i izmišljanje, pa čak ni pod okriljem mašte, ne mogu proći nekažnjeno. Kombinacijom klasične glume i lutkarstva, Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić ovom predstavom donosi sudski slučaj i skandal proljeća… ovaj, stoljeća. A tko je kriv, neka ovog puta odluči publika!

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata (od 27. srpnja, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata). U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.