67. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Grimmix, Kerekesh teatra

Drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, nagrađivana predstava Grimmix čiju produkciju potpisuje Kerekesh teatar, odigrat će se u srijedu, 19. srpnja 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 4,50 eura.

Bajke braće Grimm svima su jako dobro poznate no, jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo kada bi se na jednom mjestu susreli Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo? Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš istražio je baš to. Povezivanjem motiva četiriju bajki braće Grimm - Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke - stvoren je Grimmix, drugim riječima peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način kako da se vrate u svoje matične svjetove. Junaci u čijim su pustolovinama uživale generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego li ikad prije, a svojim će malenim gledateljima ukazati na važnost povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih poučiti o razlici između dobra i zla te pravednog i nepravednog svijeta.

U ovom zanimljivom kazališnom komadu čiji tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, glume Mirela Videk kao Snjeguljica, Iskra Jirsak kao Crvenkapica, Kraljica i Patuljak, Zoran Pribičević kao Kraljević, Zrcalo i Patuljak te Jan Kerekeš kao Lovac, Vuk i Patuljak, dok je scenografija djelo Dine Rain, kostimografija Karmen Štrlek, a glazba Lea Friščića.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.