67. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Carevo novo ruho (3+), Teatar Naranča

Prvi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Carevo novo ruho (3+) nastala u produkciji Teatra Naranča, održat će se u srijedu, 05. srpnja 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.00 sat. Cijena ulaznice iznosi 4,50 eura.

Na repertoaru Teatra Naranča našao se još jedan klasik, i to Carevo novo ruho, inače bajka proslavljenog danskog pisca Hansa Christiana Andersena, čija pouka djecu uči o vrlinama poput hrabrosti, samokritičnosti i slobodnom izražavanju mišljenja.

Pokretač događaja u ovoj popularnoj priči s jedne je strane careva najslabija točka - odjeća, a s druge želja za bogaćenjem dvojice varalica koji su, pretvarajući se da su najbolji krojači, htjeli iskoristiti carevu slabost i tako se domoći bogatstva… No, tko je naposljetku izvukao deblji kraj - dođite i saznajte!

Režiju predstave potpisuje Majkl Mikolić, tekst Igor Bojović, dok su glumci Irin Šime Rabar, Katja Rabar, Hana Schönfeld i Vlatka Rubil. Kostimografija je djelo Valentine Ferlin-Živić, scenografija Marije Pletikosić, a koreografija Katje Rabar.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.