67. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Bajka o svjetioniku, Teatra Mjesec

Četvrti, ujedno i posljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Bajka o svjetioniku čiju produkciju potpisuje Teatar Mjesec, odigrat će se u srijedu, 16. kolovoza 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), i to u dvije izvedbe, od kojih će prva započeti u 19.00, a druga (kao što je prvotno planirano) u 20.30 sati. Dvije izvedbe opravdane su intimnijim karakterom predstave, ali i pojačanim interesom, čime se osigurava da mališani predstavu odgledaju u ambijentu rasterećenom od gužve. Cijena ulaznice, za svaku izvedbu, iznosi 4,50 eura.

Ova predstava, autorski projekt Davora Kovača i Antonije Šašo Brkanić, govari o dječaku i djevojčici koji žive na svjetioniku zajedno sa svojom bakom. Kako baka jednog dana odlazi na kopno po namirnice, oni ostaju sami, a kada dođe vrijeme za spavanje uhvati ih strah te ne znaju kako ga prebroditi. U jednom trenutku pronađu bakinu škrinju iz koje počinju vaditi različite stvari pomoću kojih im baka inače priča priče. Tako se prisjete bajke o hrabrosti koja ih potakne na to da se više ne boje te da mirno zaspu. Predstava je nježna, prigodna čak i za djecu vrtićke dobi, a dvoje glumaca najmlađu publiku vješto vode kroz radnju. Glazba koja prati predstavu je klasična te vjerno prati fabulu.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.